реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Благодатний ...Перелюб

Державна програма збереження річок та джерел втілюється там, де до її виконання ставляться відповідально. Завдяки старанням працівників Корюківського міжрайонного управління водного господарства почалося друге життя багатьох джерел. Серед них і джерело “Благодатне”, облаштування якого почалось з листопада 2008 року. Зусиллями працівників управління навколо джерельця було зведено охайний зруб з навісом, а поруч – симпатичну, простору альтанку і декоративний тин, де всі бажаючі можуть відпочити та скуштувати джерельної водиці.

Ось так завдяки спільним зусиллям і клопіткій праці радуватиме тепер місцевих жителів та гостей села і джерело “Благодатне”, яке знаходиться біля привабливого ставка та річки Слот. Тут усе було зроблено, щоб джерело на довгі роки залишалось незабутнім.

Історія виникнення джерела сягає в давнину. Завдяки джерелу в людей з’являлася не тільки надія. Відтоді сплило багато води за течією у річці Слот, а оте джерельце рятувало і рятує досі людей – стражденних і нужденних, хворих і зневірених. Чи ж це не благодать Божа – дарувати людям кому радість, а кому і життя…

Саме тому(!) це місце має бути священним, а джерело – благодатним. На освячення джерела прийшли старі і малі. Воду освячував настоятель Перелюбського храму Олександра Невського отець Олександр. Перед присутніми виступали: голова районної ради В.Д.Хроленко, голова Б.Слобідської сільської ради В.Й.Сірий, начальник відділу експлуатації і ремонту гідротехнічних споруд Деснянського басейнового управління водних ресурсів І.В.Райхіль, а також учні місцевої школи, які прочитали гарні поетичні рядки присвячені воді.

Тепер знаємо(бо віримо!) , що джерело ще не раз подарує свої животворні краплини тому, хто до нього йтиме…
Дмитро Лихий. м. Корюківка






Коментарі (0)
avatar