реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бізнесмену, який допомагає військовим, загрожує екстрадиція

Бориспільського бізнесмена Олексія Алякіна можуть передати до Росії, бо він оголошений нею у міжнародний розшук начебто за вчинення економічних злочинів. Питання про його долю почав розглядати апеляційний суд Чернігівської області. Перед цим Новозаводський районний суд Чернігова ухвалив застосувати екстрадицію.

Як повідомила журналістам під будинком апеляційного суду дружина підприємця Алла Алякіна, кримінальна справа в Росії щодо її чоловіка з’явилась після того, як вони стали допомагати українській армії в Донбасі і через два роки після їх виїзду з Російської Федерації. «Ми возили в АТО обмундирування, медикаменти, все, що хлопці просили, до себе на завод влаштували ветеранів АТО, оплачуємо навчання їм і їх дітям», - розповіла Алла Алякіна.

На захист побратима з ветеранами АТО приїхав відомий російський актор, що воює на Донбасі в складі українських військових формувань, Анатолій Пашинін: «Я йому зобов’язаний життям, як і багато моїх побратимів, яким він допомагав». Так доброволець оцінив допомогу Олексія Алякіна захисникам України.

Прес- секретар обласної прокуратури Тетяна Похілько повідомила, що в Росії він підозрюється в шахрайстві в особливо великих розмірах і зараз перевіряються обставини, які можуть завадити видачі його російській стороні.
Засідання суду не відбулося, адже підозрюваного не доставили в зал засідань через ремонт, що там проводиться. Коли відбудеться наступне засідання – невідомо.
"Голос України"



Теги:Алякін, Пашинін, екстрадиція



Коментарі (0)
avatar