реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Бистро пішли

Секретаря Чернігівської міської ради Віктора Бистрова вчора несподівано, в стилі операції "бліцкриг", зняли з посади. Ініціатором фактично був міський голова Владислав Атрошенко, "за" підписалися 4 фракції. Нагадаємо, що Бистров був у команді колишнього міського голови Олександра Соколова і представляє "Наш край".Тобто - регіоналів

Ось як пише про ситуацію Андрій Тіток на сайті "Високий вал":

"Рішення про ініціювання відставки Віктора Бистрова з посади було ситуативним, як і більшість, яка об’єдналася заради цього на сесії. Такий розвиток подій зранку перед початком сесії не міг передбачити ніхто.

Щоправда, такий варіант розглядався раніше.

Початок цьому поклали ще на 19 сесії міськради. Тоді до мікрофона вийшли активісти, які представились учасниками АТО. Вони вимагали міського голову розібратися з підпільними статками Віктора Бистрова, про які перед цим писали ЗМІ.

Тоді ситуацію вдалося врегулювати, утім в багатьох груп впливу в міськраді були свої причини домагатися звільнення Бистрова.

За версією, яку озвучують в команді Владислава Атрошенка, серйозна конфронтація «Нашого краю» з мером сталася півтора місяці тому

Претензії стосувалися як розподілу посад (за квотою "НК" був призначений заступник Олександр Атрощенко, сам Бистров . «Наш край» хотів додатково отримати, зокрема, посаду першого заступника), так і фінансових потоків. Зокрема, про це могла йти мова, припускають співрозмовники, під час однієї із зустрічей Атрошенка та нардепа Валерія Давиденка, який є куратором «Нашого краю» в області. Останній, у випадку незадоволення вимог, погрожував перейти в опозицію.

У «радикалів» також був давній конфлікт із Бистровим і «Нашим краєм».

Зокрема, можна згадати, що саме представники цієї фракції найактивніше розкручували тему звільнення з посади заступника міського голови Олександра Кириченка, призначеного на посаду за квотою РПЛ.

Подання на звільнення Бистрова підготували під час чергової перерви після нетривалих консультацій із ситуативною більшістю (варто зазначити, що без голосів «Нашого краю», «Самопомочі», яка вступилася за Бистрова та «Демальянсу», вона доволі хитка – 22-23 депутати), менш ніж за годину до того, як Атрошенко його зачитає". Високий Вал



Теги:Владислав Атрошенко, Наш край, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar