реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Більше сотні воїнів пройшли лікування в Центрі радіаційного захисту

На Чернігівщині керівництво Центру радіаційного захисту та оздоровлення населення спільно з управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації на початку літа, в рамках місячника медичного обстеження воїнів-атошників, ініціювало програму надання безкоштовних послуг з обстеження та лікування для учасників АТО та членів їхніх родин.

Повідомляє регіональний медіа-центр Міністерства оборони в Чернігові

Нині програма, як розповів завідувач поліклінічного відділення Чернігівського центру радіаційного захисту та оздоровлення населення Іван Осадців, діє вже на постійній основі, а послугами амбулаторного обстеження та диспансеризації у відділенні променевої діагностики та консультаціями вузьких спеціалістів з рекомендаціями на лікування, зокрема й з направленням на санаторно-курортне лікування, скористалися вже понад 100 чоловік, а п’ятеро пролікувавалися в терапевтичному і психо-неврологічному відділеннях.

Висококваліфіковані спеціалісти центру мають відповідну підготовку для лікування учасників АТО та великий досвід роботи з людьми, які діяли в екстремальних умовах, зокрема ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС. У відділенні неврозів та пограничних станів для повноцінного лікування та реабілітації використовуються методики електросну та гіпнозу.

Завідуюча психоневрологічного відділення центру Наталія Мокроусова зазначає:

– У багатьох людей, які побували в зоні бойових дій, розвивається посттравматичний стресовий розлад. А проблема невротичних розладів нині є дуже актуальною. Така категорія населення, як учасники АТО, їхні родичі, переселенці, потребують великої уваги.

Ми намагаємося повернути суспільству повноцінних морально і психічно здорових людей. Під час лікування застосовуємо медикаментозну терапію плюс психотерапевтичну допомогу, реабілітаційні програми, тобто весь комплекс. Паралельно учасник АТО може пройти повне соматичне обстеження, це і УЗІ черевної порожнини, комп’ютерну томографію тощо.

В терапевтичному відділенні бажаючі можуть пройти амбулаторно або стаціонарно відновлювальне лікування, включаючи масаж, фізіотерапевтичні процедури, а також пролікувати серцеві, легеневі та шлунково-кишкові захворювання.

Олександр Лепеха, доброволець першої хвилі мобілізації, який служив навідником гармати у 1-й окремій танковій бригаді на Луганщині, проходить лікування стаціонарно:

– Звернутися сюди за медичною допомогою мені порадив товариш з яким я разом служив у танковій бригаді. Умови тут для людини створені дуже гарні, у мене тільки позитивні враження. Вважаю, що така допомога потрібна кожному, хто пройшов крізь війну. Стреси, отримані там, рано чи пізно проявляються, і краще пройти курс реабілітації одразу після демобілізації, не відкладаючи на «потім».

Кожен учасник АТО та член його родини можуть отримати безкоштовне медичне обстеження та диспансеризацію в Чернігівському центрі радіаційного захисту та оздоровлення населення за адресою м. Чернігів, вул. Т.Шевченка, б. 160.

Телефони для довідок: 95-81-54, 066-196-76-54.






Теги:Центр радіаційного захисту, АТО, російсько- українська війна, Іван Осадців


Читайте також



Коментарі (0)
avatar