реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Більше ніяких прапорщиків!

Прийшлося побігати сесійною залою , переконуючи і мотивуючи колег підтримати дуже важливий закон, який реально чекають в Армії. 231 депутат проголосували за внсення змін до закону про виконання військового обов'язку та проходження військової служби, що відповідає курсу на створення дієвого професійного сержантського корпусу та набуття ЗСУ взаємосумісності з арміями країн-членів НАТО.

Закон розроблявся з Міністерством ветеранів( дякую Ірини Фріз), з нашими партнерами з НАТО, з військовими і ГО. Він впроваджує нові військові звання сержантського і старшинського складу ЗСУ у відповідності до еквівалентної колонки «NATO Code» згідно STNAG 2116, підвищ статус сержантів і старшин, запроваджує нову шкалу армійських і корабельних військових звань. Скасовуються військові звання «прапорщик, старший прапорщик» (мічман, старший мічман) і запроваджуються нові звання «рекрут», «штаб-сержант» (штаб-старшина), «майстер-сержант» та «головний майстер-сержант» (корабельні – «старший майстер-старшина», «головний майстер-старшина»). Крім того, передбачається поділ сержантського і старшинського складу на молодший і старший склад. Також чітко визначає посадові обов’язки для посад «головний сержант (головний старшина) бригади, полку, батальйону, дивізіону, «начальник медичного пункту бригади, полку, батальйону, дивізіону, роти», «сержант-інструктор, старший інструктор (старшина-інструктор)», «інструктор з тактичної медицини роти (батареї)», «сержант з матеріального забезпечення».

Й , що також ДУЖЕ важливо - запроваджується ведення «Книги пам’яті» з метою увічнення пам'яті військовослужбовців, полеглих за свободу і незалежність України, та виховання особового складу на їх героїчних прикладах.
Зроблю все, аби закон було прийнято вцілому вже в червні.

Ірина ГЕРАЩЕНКО



Теги:Ірина Геращенко, нові звання, реформа армії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar