реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Білоруський шопінг у Чернігові

На Центральному ринку Чернігова для гостей із Білорусі навіть обладнана автостоянка. Щоправда, в будній день на ній видно лише 2 – 3 машини з білоруськими номерами, більшість — з українськими.

«З Білорусі покупці приїжджають постійно, хоча цього року їх значно менше. У неділю, наприклад, прибув цілий автобус із покупцями з Гомеля. Вони пробігли по базару, купили сало, каву — цілі сумки різних продуктів», — розповідає продавець сумок Тетяна.

Продавець одягу Надія Велінець також розповідає:

«Білоруси товар у нас беруть, але не оптом: купують одну – дві речі. Часто вибирають те, що йде за ціною розпродажу. Так само, як українців, їх більше в сезон — на початку весни, наприкінці літа.

Із продуктів харчування, розповідають продавці, гості із сусідньої держави купують чай, каву, спеції, крупи, особливо гречку. Підійшовши до автомобіля з білоруськими номерами, я спробувала поговорити з жінкою, котра якраз завантажувала у нього свої покупки: різний посуд і велику коробку кави. Вона ввічливо відмовилась давати коментар, сказавши лише, що продуктів у Білорусі нині вдосталь, ніякого дефіциту немає, були б лише гроші. Приїхала сюди вперше, так би мовити, оцінити ситуацію. На запитання, яка ж вигода їздити за стільки кілометрів, якщо вдома все є, виразної відповіді не дала.
Сказала лишень, що ціни дещо відрізняються.

Більш сміливим у спілкуванні виявився Роман, який теж уперше приїхав з Білорусі за покупками. Хоча про ситуацію у своїй державі він також намагався не говорити. «Перед тим, як приїхати на ринок, побував у фірмових магазинах брендового одягу, — розповідає він. — Якщо порівнювати ціни на однакові фірмові речі в Чернігові та Гомелі, то в Чернігові однозначно в більшості випадків виходить дешевше приблизно на 30%. Якщо потрапляєш на акцію, то буде дешевше на 50% і більше. У багатьох магазинах зараз сезонні знижки на літні речі — це дуже добре і вигідно. На ринку продається все. Одяг, посуд, взуття. Щось виділити важко. Усе на рівні чернігівських цін. Приміром, літнє взуття фірми «Patriot» (Київ) коштує 200 гривень (23 долари) з розпродажу. Майже такі ж, як і в Гомелі, туфлі, котрі в нас зараз коштують близько 210.000 БР (68 доларів). Різниця очевидна. Якщо сказати коротко про шопінг у Чернігові, то вигідно однозначно. Якість дуже часто одна і та ж».

Вікторія ГАВРИК

Повністю білоруську сторінку читайте в номері газети "Сіверщина" за 1 вересня.






Теги:ціни в Чернігові, споживач, Чернігів, Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar