реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Білорусь у нокауті!

У Гомелі пройшов традиційний міжнародний турнір серед юніорів (15-16 років) на призи чемпіона Радянського Союзу Олексія Юкова.

І, як завжди, ці змагання зібрали дуже сильний склад учасників. Варто зазначити, що на цьому турнірі білоруські тренери відмічали для себе, хто з їхніх боксерів цієї вікової групи незабаром захищатиме честь країни на чемпіонатах Європи та світу. І хто б міг подумати, що чернігівські боксери зроблять справжній фурор на гомельському ринзі? Змогли!

Першим з чернігівців на ринг вийшов Дмитро Куліда (1996 р. н., ФСТ «Колос», КМС, триразовий чемпіон України серед юнаків, 112 поєдинків/104 перемоги, тренер В. Казанін та А. Корець). Чесно кажучи – такій кількості поєдинків можуть позаздрити більшість боксерів цього віку в усьому світі! Але не тільки кількість, а і якість боїв, які провів Дмитро, виявилась на найвищому рівні. Одного за другим він просто «знищив» трьох білоруських боксерів. Усіх трьох достроково! Неодноразово посилаючи їх у нокдауни. Серед «жертв» Куліди був і перший номер збірної Білорусі у вагові категорії 50 кг…

Срібного призера чемпіонату Європи серед школярів Дениса Песоцького ( тренер П. Примаченко, ФСТ «Колос») добре знають у Чернігові. Після цих змагань, мабуть, добре запам’ятають і у Гомелі. Перший бій Денис завершив нокаутом у третьому раунді. Він так приклався лівим боковим до голови свого суперника, що той випав за канати рингу! Не дивно, що на другий бій проти Песоцького суперник просто не з’явився. А вже у фіналі він з легкістю переміг ще одного місцевого спортсмена. Є друга золота нагорода у вазі до 60 кг!

А у ваговій категорії 70 кг студент Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту Петро Іванов з легкістю виборов перше місце. Учень Павла Примаченка, на мою думку має найпотужніший удар серед усіх боксерів – юніорів нашої області, незалежно від вагової категорії. Цим він і скористався у Гомелі. Дві дострокові перемоги і «золото» у кишені.

Ще один представник Чернігова Олександр Мекшун (ДЮСШ «Атлет», тренер М. Метла) відзначився однією перемогою, та зазнав поразки у другому рівному поєдинку.

Можна сміливо занести в актив яскраві перемоги наших земляків та впевнено сказати, що ці хлопці – майбутнє нашого українського боксу.

Валерій БОНДАРЕНКО



Теги:ДЮСШ, юнацький спорт, Гомель, бокс


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Молодці хлопці, справжні козаки!
avatar