реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бідним також потрібен інтернет

Дешевий громадський Інтернет планується розгорнути на всій території України. Ця загальнодоступна послуга буде забезпечуватись за допомогою мобільного або фіксованого зв’язку, повідомили сьогодні українські ЗМІ з посиланням на слова голови Національної комісії з питань регулювання зв’язку України (НКРЗ) Петра Яцука.

Дешевий громадський Інтернет планується розгорнути на всій території України. Ця загальнодоступна послуга буде забезпечуватись за допомогою мобільного або фіксованого зв’язку, повідомили.

Google – найпопулярніший серед українців інтернет-ресурсПередбачається, що доступ до мережі Інтернет на законодавчому рівні буде внесено до переліку загальнодоступних послуг. На сьогодні у столиці та обласних центрах 70-80% населення користуються Інтернет, у селах та райцентрах усього тільки 10-20%. Але наше завдання полягає у тому, щоб кожний українець мав можливість обмінюватись інформацією й стежити за останніми новинами в Інтернет. Влітку ця законодавча ініціатива буде передана на розгляд до Верховної Ради, повідомив газеті «Сегодня» Петро Яцук.

Поки що мова йде про швидкістю підключення 128Кбіт/сек. Цього достатньо, щоб комфортно переглядати останні новини, обмінюватись повідомленнями у соціальних мережах та читати електронну пошту. Завантажувати великі файли, дивитися кіно та слухати музику теж можна, але дещо незручно й довго, вважають експерти у сфері інформаційних технологій.

Дешевий Інтернет буде частково фінансуватися із спеціального фонду, відрахування до якого будуть надходити від доходів усіх операторів. Про ціну послуги не повідомляється. Передбачається, що кожний оператор зв’язку буде мати соціальний пакет підключення до Інтернет за мінімальною ціною.

Нагадаємо, що на сьогодні у Києві за 30–40грн на місяць можна мати повноцінний швидкісний доступ до Інтернет, підключившись до домашньої локальної мережі. Оператори мобільні зв’язку пропонують таку послугу вже за 50–60грн на місяць і з дещо меншою швидкістю. Тобто ціна на дешевий Інтернет для бідних мусить бути суттєво меншою.

Джерело:
The Epoch Time






Коментарі (1)
avatar
1
Дешевий громадський Інтернет планується розгорнути на всій території України.

Ну, теперь точно всем капец будет. Не верите? А вот послушайте:

Народ табак курил-курил – не выкурил.
Народ водку пил-пил – не выпил.
Народ кололся-кололся – не закололся.
А пришёл Интернет – посадил всех на net,
И с тех пор не видят свет –
Кто включился в Интернет.

***
Спрашивает дочка у мамы:
- Мам, а кто этот волосатый дядя с красными глазками?
- Это твой папа, доченька.
- А он что, заболел?
- Да нет, он к Интернету подключился.

***
Сынок не может оторваться от Интернета. Родители вызвали доктора.
Доктор осмотрел и сказал: "Его придется лечить!".
"Как?" – спросили родители.
Врач ответил: "Сигаретами, выпивкой, девочками..." biggrin

avatar