реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Безпритульні діти Чернігівщини

Поки дорослі чубляться за політичні крісла, їм не до дітей. А проблема дитячої безпритульності, на жаль, залишається актуальною й сьогодні. Хоча ми живемо не в повоєнний час…

Торік на Чернігівщині діяли 2 притулки для неповнолітніх на 90 місць. Упродовж року в їхніх стінах отримали допомогу 306 дітей. Як не прикро констатувати, але найбільша кількість дітей (44,8%), що потрапили до притулку, були віком 3 – 10 років. Третину становили діти від 11 до 14 років, п’яту частину – від 15 до 18 років.

Що призводить до безпритульності? Як правило, всі проблеми починаються в сім’ї. Лише 17,7% з числа вихованців мали повну сім’ю, 66,3% – були з неповних сімей, 16,0% – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які до притулку перебували в загальноосвітніх навчальних закладах, дитячих будинках, ПТНЗ.

Із загальної кількості вихованців 56,2% потрапили до притулків у зв’язку з вилученням із сім’ї, 21,6% залишили її самовільно, 12,7% звернулися до притулку особисто, 4,9% самовільно залишили інтернатний заклад, 3,6% знайдено та переведено з інших притулків, 1% доставлено із закладів охорони здоров’я.

Із загальної кількості 10 дітей потрапили до притулку внаслідок фізичного та економічного насильства. Протягом минулого року 17 неповнолітніх потрапляли до притулків кілька разів.

Фахівці відзначають, що безпритульні діти не відрізняються міцним здоров’ям, практично всім їм необхідна термінова медична допомога. Практично здоровими серед тих, хто потрапив торік до притулків області, були лише 21,2%. Водночас частка дітей, які мали хвороби, збільшилася в 1,3 разу (з 60,5% у 2008 р. до 78,8% у 2009 р.).

Вибули з притулків за рік 269 вихованців, з них 93,3% було влаштовано, 6,7% залишили притулок та заклад охорони здоров’я самовільно.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:безпритульні діти, Чернігівщина, проблеми сім'ї, притулок, вихованці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar