реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Берегиня України" - Віра Тимченко

У Києві,у Будинку прийомів уряду відбувся заключний захід Міжнародного проекту «Я – Українка!», започаткований у минулому році Українським інформаційно-видавничим центром «Галактика» за підтримки представників Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, керівників місцевих органів влади. На урочистому зібранні фундаторів та учасників проекту були відзначені кращі представниці прекрасної статі України, яким вручалися подяки та почесні нагороди.

З приємністю повідомляємо, що запрошення взяти участь у цьому всеукраїнському заході отримала і режисер-постановник нашого театру, заслужений діяч мистецтв України Тимченко Віра Андріївна, яка представляла театральне жіноцтво Чернігівщини на цьому престижному форумі. Під час урочистостей шановній Вірі Андріївні було вручено громадську відзнаку – Почесний орден «Берегиня України».

Головною метою цього патріотичного проекту було розповісти про жінок, які поєднали наполегливу працю і любов до України для блага та розквіту нації, які возвеличують країну, множать її здобутки, вражають шляхетністю і милосердям. Невід’ємною частиною проекту є випуск книги «Я – Українка», на сторінках якої містяться розповіді про жіночі долі невтомних, мудрих, талановитих українок, які досягли значних успіхів у різноманітних галузях професійної діяльності. Одна зі сторінок цього фундаментального видання присвячена творчому портрету заслуженого діяча мистецтв України Віри Тимченко, яка близько 40 років свого життя присвятила українському театру.

А нещодавно вийшла з друку ще одна книга «Українці – великий європейський народ», випущена зусиллями Української конфедерації журналістів з нагоди 10-ї річниці Всеукраїнської програми «Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації». Тут у розділі «Театральна родина» стаття під назвою «Шляхетна справа запалює серця глядачів» розповідає про творчі здобутки заслуженого діяча мистецтв України Віри Тимченко, режисера-постановника Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

«Шевченківці» щиро вітають з почесною нагородою шановну Віру Андріївну, яка гідно презентує Чернігово-Сіверський край, свій рідний театр у добірному товаристві особистостей інтелектуально-культурної еліти країни. Зичимо невичерпної енергії і творчого натхнення, плідної праці і нових здобутків на благо українського народу.

Раїса МІНЕНКО, керівник літературно-драматургічної частини театру



Теги:Чернігівський театр, Віра Тимченко, Берегиня України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar