реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Байден нас розсудить!

4 грудня 2015 року голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч змушений був організувати зустріч підприємців та представників ПАТ "Чернігівобленерго".

Як передає кореспондент "5 каналу" з місця подій, причиною послужило раптове відключення від електроенергії низки підприємств у Чернігові, керівники яких вже кілька тижнів активно беруть участь в акції протесту проти "монополії обленерго". Решта протестувальників отримали "листи щастя" про розрив договорів і відключення з Нового року.

Представники енергетичної компанії відкинули закиди і звинувачення про утиск жителів і підприємців, а ті, у свою чергу, заявили, що не підуть на компроміси. Конструктивного взаєморозуміння досягнуто не було.

Від безвиході підприємці висловили готовність звернутися до віце-президента США Джо Байдена, який у понеділок прилітає в Україну. "Ми будемо зустрічати його в аеропорту "Бориспіль" з нашими плакатами з Чернігова, ми підемо на це, якщо ПАТ "Чернігівобленерго" будуть і далі управляти такі керівники з жорсткою позицією монопольного диктату і відсутністю бажання до діалогу", – заявив один з організаторів протесту Віктор Лазар.

Зазначимо, що з 24 листопада в Чернігові розпочалася безстрокова акція протесту "проти монополізму і беззаконня ПАТ "Черніговобленего". Більше 1000 чернігівців вийшли на мітинг. Крім того, вже зібрано понад 7000 підписів і скарг на дії обленерго.

Основні вимога протестувальників – дотримання антимонопольного законодавства в частині фіксованої, а не договірної ціни за підключення й узгодження технічних умов. Вони також запевняють, що керівники ПАТ "Чернігівобленерго" пов'язані з російським олігархом і навряд чи в своїй діяльності керуються державними принципами, що може нести загрозу всій національній безпеці країни, особливо враховуючи близькість області до країни-агресора.



Теги:монополісти, Чернігівська ОДА, Байден, Чернігівобленерго, Григоришин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar