реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Автопоради: поїздки в дощову погоду

Після спекотного літа настала дощова осінь. А чи здатні водії змінювати свій стиль водіння під час дощу? Як треба керувати своїм авто у таку погоду, розповідає наш експерт з автосправи Микола ВАЩЕНОК (на фото).

— Рух під час дощу — один із найскладніших і найнебезпечніших як для автомобіля, так і для водія. Виникає так зване гідропланування. Суть цього явища полягає в тому, що при значній швидкості руху (від 80 км/год) під передніми колесами машини утворюється водяний «клин» і перед шинами починає збиратись вода. В результаті колеса автомобіля «піднімаються» на водяну подушку («клин»), шини поступово втрачають зчеплення з поверхнею дороги, і авто стає некерованим. У таких умовах водію необхідно знизити швидкість, аби уникнути зносу або перекидання автомобіля навіть на прямій ділянці дороги.
Якщо ви рухаєтесь по калюжах, пам’ятайте, що вода може потрапити на гальмові колодки, а це значно знизить ефективність дії гальмівної системи. Аби їх просушити, на невеликій ділянці дороги кілька разів необхідно натиснути на гальмівну педаль — через нагрівання гальмівних колодок вода почне випаровуватись, і ефективність гальмівної системи відновиться.

Сергій КОРДИК,
фото автора

Чернігівська обласна газета "Біла хата" щотижня розміщує на своїх сторінках важливі й корисні поради на всі випадки життя. Не баріться -- передплатіть! Звертайтесь до листонош Чернігівщини!
Передплату без обмежень ведуть усі поштові відділення Чернігівщини.
Передплатний індекс 41338




Теги:автопоради, дощова погода, Біла хата, Сергій Кордик


Читайте також



Коментарі (0)
avatar