реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Автограф Сальвадора Далі кордон не переїхав

У пункті пропуску «Сеньківка» на українсько – російському кордоні прикордонники з митниками запобігли спробі незаконного вивезення валюти та предметів, які, скоріш за все, мають культурно-історичну цінність. Приховані від контролю предмети та кошти виявили під час перевірки автомобіля «Мерседес», який прибув у пункт пропуску «Сеньківка» вночі.

Як повідомили в Чернігівському прикордонному загоні імені князя Володимира Великого, маючи інформацію від оперативних співробітників про можливе переміщення товарів, що становлять культурну цінність, прикордонники ініціювали поглиблений огляд. Оглядова група виявила ікону Андрія Первозванного в срібний ризі, яку водій закріпив клейкою стрічкою на спині під одягом. Крім того, в автомобілі прикордонники з митниками знайшли незадекларовані 1 670 000 російських рублів та 10 665 доларів США, а також елемент старовинного посуду з тавром «Карл Фаберже» та автограф Сальвадора Далі з сертифікатом.

Наразі обставини порушення з’ясовуються. Автомобіль, валюту та предмети, які, найімовірніше, мають культурно-історичну цінність, тимчасово вилучені митницею. Подальші рішення щодо них прийматимуть після відповідних експертиз.



Теги:чернігівський прикордонний загін, Сальвадор Далі, Контрабанда, Сеньківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar