реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Артемівськ перейменовано. На черзі - Щорс!

Міськрада Артемівська Донецької області вирішила повернути місту історичну назву - Бахмут.

Про це з радістю повідомив голова військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський. Він також зазначив, що міська рада перейменувала і 80 вулиць, які носили імена кривавих комуністів.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла Закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні й заборону пропаганди їх символіки".

Згідно із законом, пропаганда комуністичного та/або нацистського тоталітарних режимів та їх символіки визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв тоталітарного комуністичного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму й забороняється.

Оскільки ж у Щорсі на Чернігівщині влада не реагує на відверту пропаганду комуністичного режиму, то перейменовувати місто доведеться Верховній Раді за поданням голови обласної державної адміністрації.

Щорс і Артем - це ставленики російської окупаційної влади в Україні і міста більше не будуть носити їх імен.



Теги:перейменування, декомунізація, Щорс, Арт емівськ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Перейменування населених пунктів є виключним повноваженням Верховної Ради України. Орган місцевого самоврядування повинен сформулювати своїм рішенням пропозицію щодо нової назви населеного пункту після обговорення, рішення комісії та громадського обговорення. Пропозицію нової назви розглядає Верховна Рада України після проведення власної процедури і своєю постановою приймає рішення. Якщо орган місцевого самоврядування не спроможеться запропонувати нову назву. Її може дати голова органу місцевого самоврядування, пізніше, якщо це не спрацює, голова обласної держапвної адміністрації.
avatar