реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

«Арт-майданЧиК» запрошує!!! Відео

30 квітня у сквері біля світломузичного фонтану (відомого чернігівцям як сквер з «Жабками») відбудеться культурно-мистецька акція «Арт-майданЧиК».
«Цього дня, - розповіла один з організаторів заходу Вікторія Сидорова, - 30 квітня люди різного віку та соціального статусу представлять (сподіваємося!) широкому колу глядачів плоди свого натхнення, творчості та праці.
У його програмі: виставка-ярмарок сувенірів і подарунків ручної роботи, майстер-класи (гончарство, ліплення з солоного тіста, полімерної глини, лялька-мотанка, витинанки, вишивка стрічками, бісером тощо), виступи бардів, музикантів-інструменталістів, танцюристів. Виступатиме навіть єдиний у Чернігові виконавець гри на шотландській волинці. Загалом же сьогодні мені телефонують навіть чернігівці, що проживають у Києві, якіф хочуть взяти участь у заході».
Варто відзначити, що цей захід ініціює громадськість, а не влада. Минулого року, народні майстри організували мистецьку акцію «12 яблунь» - на вулиці Серьожнікова, яка тягнеться від Пятницької церкви і до Валу. Тоді вони представили свою власну продукцію. Проте жителі довколишніх будинків, висловили своє обурення ярмарковою метушнею. Тож через це майстри і шукають собі м’ясця для проведення мистецьких заходів.
«Ця акція увійшла до Календаря подій м. Чернігів на 2011 рік, - повідомила Тетяна Коржинська, керівник Чернігівського туристично-інформаційного центру, - На думку організаторів, вона сприятиме популяризації традиційних ремесел і промислів, а також сучасного рукоділля. Крім того, «Арт-МайданЧиК» посприяє формуванню туристичної привабливості міста, адже стане поштовхом для розвитку ринку сувенірної продукції».
Важливою заходу є соціальна складова, тож співорганізатором акції є міське громадське об’єднання інвалідів «Шанс», підопічні якого також представлять свої роботи. Світлана Федорова керівник об’єднання продемонструвала їх доробок: вироби із соленого тіста, витинанки.
- «Наше об’єднання відроджує традицію вирізання витинанок, - пояснила Світлана Федорова, - адже для того щоб придбати фарби, інші речі для ремісництва потрібні чималі кошти. А для витинанки не потрібно нічого окрім бажання, аркуша паперу та ножиць. Для дітей з обмеженими можливостями надзвичайно важливо і те, що там потрібно робити тисячі рухів».
А ще до організації виставки долучилися салон-студія «Писана торба», магазин-студія «Макош», Ольга Черешко об’єднання майстрів «Золотий сад», ПП «Арт-студія».
І найголовніше! Організатори запрошують приєднатися до акції всіх чернігівців, які ладні запропонувати якісь свої вироби. Контактний телефон для участі (066) 304-89-87, (093) 899-80-52, організаційний внесок 20 грн.

Олександр ЯСЕНЧУК






Коментарі (0)
avatar