реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

"Армія дронів" переходить у наступ

Ці 1700 безпілотників вже незабаром відправляться до наших військових на передову. Впевнена, про їхню результативність — обов'язково почуємо.

Придбати ці безпілотники вдалося у межах державної програми «Армія дронів», якій сьогодні виповнився рік. З цієї нагоди разом з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим, який рухає цю сферу вперед, та українськими виробниками БПЛА обговорили передові технології в цьому напрямі.

У війні 21 століття вирішальну роль відіграють технології. Ми бачимо, як широко використовуються безпілотники та як вони впливають на хід війни. Тому питання їхнього виробництва та постачання на фронт — це питання збереження життів наших захисників та громадян.

Уряд сфокусований на тому, аби стимулювати розвиток українських виробників БПЛА. Цьогоріч Україна інвестує 40 млрд грн у виробництво дронів. Паралельно ми спростили правила ввезення дронів в Україну.

Також Міністерство економіки України сприяє розвитку галузі defense tech в Україні. У квітні ми разом з Міністерством цифрової трансформації,Міністерством оборони, Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості, Генеральним штабом Збройних Сил України, Радою національної безпеки і оборони запустили координаційну платформу в цій галузі — BRAVE1. Це майданчик, який дозволяє прискорити впровадження військових інновацій.

Тим учасникам програми, чиї технології та вироби отримали схвалення експертів, міністерство допомагає в оформленні патентів та залученні інвестицій.
Адже defense tech - майбутнє оборонної галузі.

Юлія СВИРИДЕНКО



Теги:широка війна, Юлія Свириденко, дрони


Читайте також



Коментарі (0)
avatar