реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Апеляція до Фейсбуку

Сьогодні подав апеляцію на рішення до Наглядової ради Facebook про видалення своєї публікації.

Оскільки останнім часом Facebook значно підвищив свою упередженість до України і українців, то передбачаю, що багатьом українцям доведеться звертатися з подібними поданнями. Відтак, публікую текст подання, який може стати корисним кожному при можливих вилученнях, як зразок:

"Вважаю, що фейсбук проводить упереджену і дискредитаційну політику по відношенні до України і, зокрема, до українських користувачів фейсбуку. Тривале перебування України в колоніальній залежності Росії формувало в Європі і в усьому світі викривлений стереотип таких відносин. Україна, - одна з найбільших країн Європи, - тривалий час сприймалася світом, як єдине ціле з Росією. Водночас, Україна має власну величезну історію, велику культуру, мову і чотири століття боротьби за Свободу і Незалежність за звільнення від російського рабства.

24 лютого 2022 року Росія напала на Україну, окупувала 30% її території, вбила десятки тисяч мирних українців, зруйнувала багато міст, на окупованих територіях чинила пограбування, гвалтування жінок і дітей, катувала і вбивала жителів цих територій. У нас справжня війна, де кожен день ворог вбиває українців.

Але ви не знаєте нашої історії, нашого менталітету і нашої мови. Ви користуєтеся старими програмами, які вишукують окремі слова, не розуміючи змісту. У перевірках фейсбук, вочевидь, користується думкою працівників свого бюро в Москві і постійно проводить караючі вилучення матеріалів українців з фейсбуку.

В українській мові є своя стилістика і свої нормативи мови, яких ви не знаєте. Ця фразеологія складалася віками (століттями). Вона закріплена в творах відомих класиків української літератури та світового письменства. Це - Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка та інші. Тому прошу припинити чинити тиск на українців, ламаючи їхні традиції й історичні назви Росії, яку до 1721 року в Європі знали за офіційною назвою - Московія. Кожна країна у своїй мові має свою назву інших країн. З цим маєте рахуватися.

Кожен день в Україні публікуються карти бойових дій. Ми публікуємо динаміку звільнення від ворога окупованих територій.

Вважаю, що фейсбук проявив волюнтаризм і неправомірно вилучив мій матеріал. Тим самим обмежив українців в отриманні інформації в час війни з агресором. Цим ви зайняли сторону рашизму нанесли велику шкоду українцям і Україні."

Вилучене зображення додаю...

Віктор ЛИТВИНЧУК



Теги:широка війна, свобода слова, цензура, Фейсбук, Віктор Литвинчук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar