реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Анексія

А тепер реально до новин поганих.

Росія фактично і остаточно поглинає Білорусь. Всі 28 програм «поглинання» майже узгоджені на сьогоднішній зустрічі Путіна та Лукашенка, а вже в кінці жовтня вони можуть бути прийняті на офіційному рівні. Це буде й означати про остаточне створення «союзної держави», а отже існуванню Білорусі навіть «на папері» підходить кінець.

Точніше вона ніби й далі буде існувати, але в рамках «союзної держави», вже юридично.

До речі, сьогодні ж Лукашенко заявив, що «росіяни і білоруси практично єдиний народ, який вийшов від одного кореня». Це пряма цитата.

Цілком зрозуміло хто насправді (крім Лукашенка) стояв за кривавими подіями в Білорусі і кому найбільше була вигідна повна ізоляція країни. Це Путін. Він свого майже добився. Тепер справа технічна - дотиснути кривавого диктатора поставити пару підписів.

Найгірше, що ми отримуємо не просто понад 1000 кілометрів кордону з режимом Лукашенка. Цей кордон фактично стане так званим «кордоном Кремля», з якого останній може почати в будь який момент свою агресію.
***
Зрештою, чому так сталось ми всі знаємо.

Спочатку Білорусь втратила свою самобутність. Свою мову, свою армію, свою культуру та ідентичність. Свою економіку та бізнес. Це все ставало надбанням «братнього» народу, а реально Кремля та ФСБ.

Тому...ще раз наголошую і буду завжди казати: поки в Україні не буде вичавлений останній шматок російського - доти ми будемо під щоденною загрозою.

Андрій СМОЛІЙ



Теги:гібридна війна, Україна - Білорусь, Андрій Смолій, режим Лукашенка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar