реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Анафема на Мазепу нечинна!

20 березня у Батурині відзначали день народження видатного державно-політичного та культурного діяча, церковного благодійника, гетьмана України Івана Мазепи. У цей день, у свято Похвали Пресвятої Богородиці, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон звершив Божественну літургію у Свято-Воскресенському храмі Цитаделі, після якої відслужив літію за упокій душі раба Божого Іоана і всіх, хто невинно загинув під час Батуринської трагедії.
Його преосвященству співслужили настоятель Свято-Покровського храму Батурина протоієрей Роман Кривко та клірик кафедрального храму святої великомучениці Катерини священик Михаїл Болюк.

Після заупокійної молитви архіпастир виголосив слово, у якому відзначив вагомий внесок, зроблений гетьманом Мазепою у розбудову української козацько-гетьманської держави, а також його благодійництво для утвердження і розвитку духовності та Православної віри серед нашого народу. Після молитви відбулося покладання квітів до хреста, який був встановлений в пам’ять жертв Батуринської трагедії. Цього дня всі діти та молодь містечка мали змогу відвідати Цитадель та прилучитися до вивчення історії гетьманської столиці.

Прес-служба Чернігівської єпархії




Теги:Чернігівська єпархія, єпископ Іларіон, Мазепа, анафема на Мазепу, Батурин, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Дуже правильна стаття! Доречніше було б назвати Анафема на Мазепу нечинна, як нечинний Київський патріярхат!
avatar