реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Амвросій, митрополит у Чернігові... Але - не Чернігівський!

Щорічне видання Вселенського Патріархату не визнає титулів єпископів Московського Патріархату в Україні (РПЦ в Україні, колишня УПЦ МП).

Так, наприклад, колишній митрополит Київський і всієї України Онуфрій Березовський вже не згаданий з таким титулом у цьому виданні. Натомість весь єпископат названий із прив’язкою до місцеперебування того чи іншого єрарха РПЦвУ. Наприклад, “Онуфрій митрополит у Києві”.

Позбавлення єпископського титулу позбавляє і права священнодіяти на території іншої церкви адже, згідно з православними канонами, в одній єпархії може бути лише один єпископ, а не два чи більше, передає Духовний фронт України.

Усі єпископи РПЦ в Україні розміщені у списку архієреїв московсього патріархату, без жодного виділення в будь-яку "УПЦ МП".

Відтак і митрополити Чернігівський і Новгород- Сіверський Амвросій Полікопа та Ніжинський Климент Вечеря не є такими, а лишень - митрополити у Чернігові та у Ніжині... Вселенський патріарх їх титулів не визнає. Амінь

Нагадаємо: перед Об’єднавчим собором Вселенський Патріарх Варфоломій надіслав листа митрополиту Московського Патріархату в Україні Онуфрію. В листі було сказано що після Об’єднавчого собору він не зможе носити свій титул “митрополит Київський і всієї України”, бо цей титул буде присвоєно новообраному Предстоятелю Церкви.

У щорічному виданні Константинопольської Церкви Православна Церква України названа 15-ю церквою у списку автокефальних церков. Незважаючи на всі наклепи, Церква України – автокефальна і рівна. Блаженнійший Епіфаній титулується Митрополитом Київським і всієї України.



Теги:пцу, українська автокефалія, Вселенський Патріарх, РПЦ, УПЦ, Чернігівська єпархія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar