реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Американські війська готуються захищати Україну?

Поки в Києві з візитом перебуває спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, Конгрес радує ще й іншими ініціативами.

Сьогодні конгресмен від штату Іллінойс республіканець Адам Кінцінгер оголосив про подання резолюції, яка дозволить США використати свої збройні сили для захисту територіальної цілісності України у випадку нової ескалації зі сторони росіян. Законопроект має назву "Дозвіл на використання військової сили для захисту союзників Америки 2022 року" (Authorization for Use of Military Force to Defend America’s Allies Resolution of 2022).

Очевидно, таким чином Кінцінгер хоче провести чітку "червону лінію" для американського втручання - у тексті резолюції сказано, що після застосування хімічної, біологічної чи ядерної зброї проти України, президент отримує виключне право застосувати збройні сили США для захисту України. Крім того, кожні 60 днів президент зобов'язується звітувати Конгресу про підготовку збройних сил до подібних дій проти росії та стану справ на фронті (себто ризику настання факторів, які спровокують застосування збройних сил).

Нам вкрай важливо усіма засобами підтримати підтримати цей законопроект та усіма доступними каналами заохотити наших союзників до самого такого підходу до конфлікту - мені важко уявити більш радикальний елемент стримування, ніж пряма погроза росіянам від ЗС США

Олександр КРАЄВ



Теги:широка війна, Україна - США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar