реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Альбом для "Рамштайну"

Унікальна і цікава подія відбулася 7 квітня на велике православне свято Благовіщення в Авдіївці. Останнім часом жителі цього невеличкого придеснянського села нечасто збираються на велелюдні зібрання.

Приводом стала презентація альбому з репродукціями картин портретів авдіївців та пейзажів цього мальовничого придеснянського села.

Кілька років тому чернігівець Андрій Лісовий(нині - заступник директора Чернігівського історичного музею імені Тарновського) ініціював проєкт під назвою: "Українці, які творять свою державу". Присвятив його саме жителям села Авдіївка, в якому пан Андрій придбав будинок 10 років тому. Втілити ідею в життя меценату допомогло подружжя художників - Юрій Кутілов та Дарія Добрякова зі столиці. Вони намалювали 30 портретів селян та сім пейзажів Авдіївки.

Ідея увіковічнити в портретах звичайних сільських жителів виникла у пана Андрія кілька років тому в маленькому польському містечку, де він відпочивав з родиною. В невеличкій кав’ярні він побачив на стінах старовинні портрети жителів містечка, які колись давно проживали в ньому. Втілити ідею вдалося саме в Авдіївці. У обличчях і пейзажах малого українського села меценат вирішив показати світові дух українського народу, генетичний код нації, який найвиразніше уособлює українське село. Виставку портретів жителі і гості Куликівської громади мали можливість побачити вперше на святі на честь 30-ї річниці незалежності України у 2021 році в Куликівці.

А цього року за сприяння мецената виготовили 417 примірників альбомів з репродукціями картин.У кінці березня картини та альбоми з репродукціями презентували в музеї Тарнавського в Чернігові.

Сьогодні ж організатори проєкту урочисто вручили альбоми з репродукціями жителям села, які стали героями картин. Разом з Андрієм Лісовим до Авдіївки завітали директорка Чернігівської філії ТОВ «Укрпошта» Олена Дорошенко, відомий чернігівський фотомайстер Віктор Кошмал та телевізійники з обласного центру.

ТОВ «Укрпошта» радо зголосилося стати партнером проєкту. У присутності авдіївців гості і господарі урочисто проштампували конверти, в які вклали альбоми з репродукціями картин та листи від голови Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслава Чауса, який підтримав ідею проєкту та від Андрія Лісового. Конверти будуть надіслані у посольства 54 країн світу та Міністерству закордонних справ України.

У такий незвичний спосіб організатори проєкту вирішили ще раз привернути увагу міжнародної спільності до теми війни в Україні, показати персоніфіковану Україну через обличчя простих українців, звичайних сільських жителів, показати її чудову природу, показати світові яке прекрасне і світле обличчя має народ, який так відчайдушно сьогодні бореться за свою свободу і незалежність.

Із групи "Куликівська громада"



Теги:Андрій Лісовий, Авдіївка, Куликівська громада, Укрпошта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar