реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Активізація «Оновлення країни»

Громадського та політичного лідера Валентина Наливайченка було обрано лідером Громадської ініціативи «Оновлення країни» у Запоріжжі під час засідання Координаційної ради Громадської ініціативи «Оновлення країни», в якому взяли участь представники 12 областей, що представляють понад 20 місцевих громадських об’єднань. Серед них були і представники Чернігівщини – Василь Чепурний та Олександр Ясенчук.

Він зазначив, що саме громадський рух може стати успішним майданчиком для всіх небайдужих українських громадян. «Саме громадський сектор завжди був, є і буде каталізатором змін в країні. Тому важливо активізувати та модернізувати діяльність «Оновлення країни». Партія «Наша Україна» буде надійним партнером для громадських активістів», - сказав В.НАЛИВАЙЧЕНКО.
Координаційна рада ініціативи прийняла рішення про активізацію діяльності «Оновлення країни». За словами керівника виконавчого комітету «Оновлення країни» Андрія ЛЕВУСА, пріоритетними для ініціативи є такі проекти: фабрика прогресивних суспільних ідей «Нова Україна», формування громадського кадрового активу «Нові люди» та модернізація форматів громадської дії «Діємо по-новому».
«Ми прагнемо встановити нові стандарти для громадсько-політичного життя в країні. Для цього, насамперед, потрібно мобілізувати ідеологічно вмотивованих та ефективних громадських активістів. Це і є головним завданням «Оновлення країни» на даному етапі», - сказав А.ЛЕВУС.
Ініціатива «Оновлення країни» визначила своїм стратегічним політичним партнером партію «Наша Україна», яка найбільш близька їй за ідеологією та світоглядом, - зокрема, «Оновлення країни» бере активну участь в кампанії «Владу під контроль», метою якої є захист громадян від свавілля чиновників. Активісти також підтримали ініціативу В.НАЛИВАЙЧЕНКА щодо координації патріотичних сил для захисту результатів виборів у 2012 році.
Як зазначається в повідомленні, у громадському просторі для «Оновлення країни» найближчими партнерами є Мережа громадської дії «Опір», ВО «Тризуб» ім. С.Бандери, Молодіжний націоналістичний Конгрес та десятки місцевих громадських об’єднань.

ПОВЕРНУТИ УКРАЇНУ УКРАЇНЦЯМ
Нові цілі та пріоритетні проекти Громадської ініціативи «Оновлення країни»
Події останніх двадцяти років свідчать, що політична та фінансова верхівка - чужа для нашого народу. Істеблішмент торгує інтересами країни, його абсолютно не хвилюють проблеми та побажання громадян, його цікавить лише власна політична перспектива та економічна вигода. Відчуження між громадою і владою набуло обрисів неподоланної прірви. Люди не довіряють державі, політикам, судам та ЗМІ. Українці виживають не завдяки, а всупереч владі. Таким чином дискредитується сама ідея української державності, за яку віддавали життя не одне покоління патріотів – борців і мучеників.
Сучасна влада є небезпечною для українських громадян та нашої незалежності й демократії. За неповних два роки було зруйновано демократичні завоювання Помаранчевої революції, суверенітет став предметом торгу, а українці опинились на межі соціальної катастрофи.
Активізація «Оновлення країни» - наша відповідь на цей виклик. Наша мета - подолати розчарування та зневіру українців, мобілізувати громадськість для боротьби за свої права. МИ ЗОБОВ’ЯЗАНІ ПОВЕРНУТИ УКРАЇНУ УКРАЇНЦЯМ. Всі громадяни України є власниками держави, і саме ми, українці, повинні визначати курс її розвитку та встановлювати правила співжиття. Чиновники є лише найманими працівниками, яких ми утримуємо, сплачуючи податки, та призначаємо, обираючи на виборах.
«Оновлення країни» має на меті згуртувати та виховати НОВИЙ ПОЛІТИЧНИЙ, ГРОМАДСЬКИЙ АКТИВ, який змінить не лише владу, а й філософію державного розвитку.
«Оновлення країни» на сучасному етапі - це громадська ініціатива, яка об’єднує представників нового покоління патріотичного руху з усіх куточків країни .
Для «Оновлення країни» незаперечними та незмінними є такі ідеологічні пріоритети:
1. Вільна, національна Українська держава – захист українського суверенітету, мови та ідентичності.
2. Реальна демократія – завжди і всюди. Розширення прав місцевих громад, надання права законодавчої ініціативи громадянам, обрання прокурорів, запровадження судів присяжних, реалізація права відкликати чиновників та застосування місцевих референдумів – ось шлях до реального народовладдя.
3. Нація вільних людей – свободи та права особи непорушні й священні. Саме вони мають бути наріжним каменем державного будівництва.
4. Антибюрократична, антикорупційна революція – скорочення державних установ, запровадження електронного врядування, публічне прийняття усіх державних рішень та забезпечення громадського контролю над їхнім виконанням, усунення від влади назавжди чиновників, які мають корупційний слід у біографії.
5. Справедлива ринкова економіка – забезпечення функціонування вільного ринку із забезпеченням однакових, прозорих правил гри для всіх його учасників. Створення передумов для розвитку соціальної політики як втілення національної солідарності.
6. Консерватизм - захист християнських, традиційних цінностей та національних традицій.
7. Україна – європейська країна та регіональний лідер на Балто-Чорноморському геополітичному просторі.
«Оновлення країни» визначає своїми базовими такі проекти:
1. «Нова Україна» - фабрика прогресивних суспільних ідей та майданчик для формування стратегії українського успіху. В рамках проекту проводитимуться семінари, конференції, дискусії та конкурси, метою яких є напрацювання нової філософії державного розвитку.
2. «Нові люди» - формування громадського кадрового активу, «золотого фонду» для державного будівництва. Ми підтримаємо талановиту, суспільно активну молодь, яка в майбутньому стане справжньою національною елітою.
3. «Діємо по-новому». Мета проекту – модернізувати формати громадської дії, зробити їх більш ефективними та результативними. Насамперед, йдеться про горизонтальну, мережеву організацію громадської активності та застосування соціальних медіа як координаційних та інформаційних інструментів. Особливу увагу приділятимемо прямій політичній дії – пікетуванням, мітингам та походам, які в часи встановлення авторитарного режиму стають нашою єдиною зброєю.
«Оновлення країни» визначає своїм стратегічним політичним партнером партію «Наша Україна», яка найбільш близька нам за ідеологією та світоглядом. «Оновлення країни» бере активну участь у кампанії «Владу - під контроль», метою якої є захист громадян від свавілля чиновників. Ми підтримуємо також ініціативу партії щодо координації патріотичних сил для захисту результатів виборів у 2012 році.
В громадському просторі для «Оновлення країни» найближчими партнерами є Мережа громадської дії «Опір», ВО «Тризуб» ім. С.Бандери, Молодіжний націоналістичний Конгрес та десятки місцевих громадських об’єднань.
Ми відкриті для координації дій з різними громадськими об’єднаннями, рухами та ініціативами, які підтримують курс на оновлення країни. Разом ми можемо оновити Україну — зробити її успішною, сильною, заможною країною, якою пишатимуться її громадяни і яку поважатиме світ.





Коментарі (2)
avatar
1
"І я там був, мед-пиво пив!":))
Молодці, хлопці!Вже не дочекаюсь наступних наших форумів та зустрічей, щоби активно та ефективно працювати на благо України неньки!;))
avatar
2
Не можуть бути рівні правила гри на ринку для свого виробника і чужого!
avatar