реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Агітатора за Росію знову “пов’язали”

оперативники СБУ викрили та припинили у Чернігові діяльність проросійського агітатора, який поширював через соцмережі сепаратистські матеріали

Як повідомила прес- група управління СБ України у Чернігівській області, оперативники СБУ викрили та припинили у Чернігові діяльність проросійського агітатора, який поширював через соцмережі сепаратистські матеріали.

Виявляється, це для нього не вперше – він має непогашену судимість за скоєння аналогічного злочину.
Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що мешканець обласного центру створював та адміністрував у соцмережах, у тому числі заборонених у нашій країні, сепаратистські групи та сторінки. Агітатор, зокрема, закликав до повалення конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України.
Для наповнення інтернет-ресурсів зловмисник використовував матеріали з пропагандистських сайтів країни-агресора та незаконних збройних формувань.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта справи співробітники СБ України вилучили комп’ютери та мобільні пристрої із доказами здійснення сепаратистської діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.
"Голос України"



Теги:інформаційний простір, СБУ, гібридна війна, агенти впливу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar