реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

... А в очах - "зельоная тоска"

В мене, як у священнослужителя, в принципі претензій до Зе немає, за великим рахунком, ну ляпнув десь про термос, мало лі що дурні люди кажуть - мені, як віруючому, байдуже. На мою віру це абсолютно не впливає. Я молюсь і не зважаю ні на які зовнішні незначні хвилі. Якщо в мене є претензії до Зе, то вони є претензіями швидше громадянина, ніж священика. Це стосується багатьох речей. У тому числі і термоса теж, але ж ось, Вова вирішив зустрітися з релігійними лідерами України і зараз я розповім що з цього вийшло.

Як тільки ВАЗ повернувся з Туреччини, де переховувався від пасхальних богослужінь на віллі, яку був орендував за сорок тисяч, (кінець епохи бідності, як же!). Він одразу вирішив зустрітися з церковними ієрархами України.

Спочатку пішов до неканонічного митрополита Онуфрія. Чому спочатку до нього? Ну, мабуть, не тому, що Зеленський - це слуга олігархів, і Новінського у тому числі, а через те, що Онуфрій першим надіслав листа-привітання новообраному "слузі народу". І от що цікаво. Віруючих Православної Церкви України, вірних Константинопольського патріархату очільник УПЦ МП вважає такими, що за них не можна ні молитися, ні благословляти, бо ж не визнають єдиною правильною і найвищою над усіма іншими помісними церквами РПЦ і Онуфрія, пророка її. А от ВАЗа, який навіть не хрещений, благословив на шлях служіння, пообіцяв повну і беззаперечну підтримку з боку Церкви. Дивний той отець Онуфрій, дивний. А ще він подарував Зеленському маленьку копію пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру. Не знаю, чи з натяком яким, чи просто так, а може ще й сказав при цьому щось про небесного покровителя ВАЗу, але нагадаю, що небесні покровителі, особливо згідно розкольничих вчень МП, даються лише хрещеним, і лише в МП.

Після неканонічного Онуфрія, Зеленській пішов до канонічно визнаного у православному світі, предстоятеля Православної Церкви України (абревіатура ПЦУ, а ніяк інакше) митрополита Епіфанія. Якщо на прийомі в МП в очах Вовочкі просто відображався тисячолітній єврейській сум, то вже у кабінеті митрополита Епіфанія бідосю почало корежити та всіляко крутити. Він не знав де свої шаловлівиє ручкі подіти, як сісти, куди дивитися і про що розмовляти. Побалакали за все добре і проти всього поганого, Епіфаній подарував страдальцю репринтне видання «Острозької Біблії» – першого повного друкованого тексту Старого і Нового Завіту слов‘янською мовою, підготовленого в Україні наприкінці 16 століття. Радісно посміхаючись, Зе вирушив до Патріарха Філарета.
Святійший Владика привітав новообраного Главу держави з перемогою на виборах і закликав використати дану йому владу для сприяння добру і подолання зла. Володимир Зеленський подякував Патріарху за зустріч і спілкування. А потім мудрий Почесний Патріарх зробив подарунок, із натяком, я вважаю. Святіший подарував ВАЗу яйце. І не просте яйце, а міцне яйце. Хай служить і нагадує, що Христос Воскрес.

Але на цьому походеньки Зе по релігійним діячам не закінчилися. Вчора він ходив до муфтіїв та мусульманських релігійних діячів. Знаєте, православних різних конфесій складно зібрати у одному місці, а мусульман, як виявилося, можна. За це їм величезний респект. Лідери мусульман України звернули увагу Зе на порушення прав і свобод у Криму та на різні напрямки їх роботи в Україні. Зеленській попросив релігійних лідерів сприяти іноземним інвестиціям в Україну, особливо з мусульманських країн. Муфтії подарували ВАЗу Коран українською та картину.

Не знаю чи планується похід до протестантів та лідерів еврейськіх громад, але можу сказати одне: цей вояж Зе свідчить про те, що насправді релігійні питання у новообраній адміністрації насправді будуть винесені за дужки. Це був такий візит увічливості, щоби від нього відчепилися. Просто подивіться на фото. Там або суцільна зелена тоска, або благання: "Беня! Забери мене звідси!"

І останнє. Віра - це те, що рухає гори, зупиняє ріки та руйнує кайдани, а марновірство - це страх, вшанування домовиків та пошук то світлих, то темних місць - таке собі темне язичництво найгіршого розливу. І саме таким поганством хворіє дружина Зеленського, думаю, всі читали її маленьку, але дуже показову фразу про приміщення АП на вул. Банковій: "Ми не хочемо заходити всередину. Це місце заражене темним негативним минулим". Но комментс.

о. Олександр ДЕДЮХІН



Теги:патріарх Філарет, Онуфрій, Епіфаній, олександр Дедюхін


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Як людина, яка вважає себе близькою до Бога, бути такою злоязикою, пихатою і зухвалою. Я - агностик, але намагаюсь не падати до рівня ТАКИХ служителів Божих, як цей Дедюхин. Такі, як він служителі Божі визивають тільки огиду, ніби до слимака доторкнувся.
avatar
2
бридкий дебіл дидюхин у тебе рот у говні
не намагайся його витирати - це тобі козлу старому не допоможе.
ніякий ти не священник, а звичайний аферист, який сосе член антихриста і мальдивсько-липецького бариги
й ще про одного проходимця.
знаю цього пройдисвіта чепурного дуже давно, він за три копійки матір рідну продав, так в авдіївці кажуть.
бридкий сайт і бридкі автори.
Тьху на вас потрохуї, сосіть у потрохуя далі, може ще й канхвету дасть.
Бог вас прокляне і на тім світі будете бляді у котлі варитися
avatar