реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

А Кемсь... Тешинська волость?

Польський Сейм проголосував заяву про історичні фальсифікації РФ відносно причин Другої світової війни. На офіційному сайті Сейму помістили копії трьома мовами, зокрема івритом (у них там штатний перекладач на іврит? Пора вже й нашій ВР розжитися).

Коротко: винуваті СССР і Німеччина, Московський пакт Молотова-Ріббентропа. І тд.

Але чому жодним словом не опонують реальним фактам, якими маніпулює Москва? (У заяві як раз слова про маніпуляцію). Найболючіший момент - окупація Тешинської волості, співучасть Польщі 1938 у розчленуванні Чехії?

Ну скажіть: "так, некрасиво вийшло... Але Другу світову ми не починали..."

Трохи це нагадало тактику поляків щодо України. Ми їм про зруйновані могили УПА, а вони товкмачать про "припинення видачі дозволів на ексгумацію". І жодних оцінок самого вандалізму. Ніби з глухим балакаєш.

Ну і те, що виглядає неприпустимо комічно - афективність дій такого солідного органу. Уявіть: Сейм СТОЯЧИ привітав ухвалення порожньої - з точки зору фактично дискусії - заяву! Егегей... А розмови тепер точацця довкола того, чому бачте ОДИН із депутатів не підвівся...

Як каже Дмитро Корчинський, поляки нам все одно брати. Але з такою якістю парламентської дипломатії московити їх будуть взувати легко й невимушено. І переклади на іврит не поможуть.

А ми? Ми з боку будемо дивицця...

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:Друга світова, Україна - Польща, Ростислав Мартинюк, Дмитро Корчинський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar