5 правил подачі віскі
Віскі - один з найпопулярніших алкогольних напоїв в світі. Його п'ють чистим і в коктейлях. Культура вживання віскі вимагає дотримання декількох правил подачі цього напою.
Правила подачі віскі можна відзначити тезисно:
● келихи;
● температура;
● закуска;
● обстановка;
● дегустація.
Відповідні склянки для віскі на Мир Посуды - це коньячні келихи і old fashion. Фахівці відзначають, що для подачі цього міцного напою можна використовувати келихи, схожі на коньячні - вузькі вгорі і широкі внизу. Також поширений варіант - склянки Рокс, old fashion. Вибирати можна по індивідуальних переваг, аромат і смак добре розкривається і в келиху, і в склянці.
Температура подачі віскі - від 18 до 20 градусів. Якщо напій буде занадто теплим, він буде мати запах спирту. Якщо ж занадто холодним, то не вдасться відчути аромат. Тому важливо дотримуватися температуру саме перед подачею, а зберігати напій можна і в більш холодному місці.
Дуже важливо знати, що віскі не подають під час прийому їжі. Цей напій пропонують вже після кави і десертів. Найкращою закускою до нього стає хороша сигара. Що стосується їжі, то таке поєднання не передбачено. На свій смак віскі можна розбавити льодом або содовою, іноді подають мінеральну воду або колу.
Обстановка грає не останню роль в сприйнятті напою. Атмосфера повинна бути спокійною і налаштовує на відпочинок. Навколо, вважають фахівці, не повинно бути квітучих рослин та інших джерел різких запахів. Рекомендується закрити штори, вимкнути телевізор, включити спокійну джазову музику і забути про повсякденні турботи.
Найкраще пити віскі в другій половині дня, ввечері, оскільки це міцний спиртний напій. Він діє на організм розслабляючи і зігріваючи. П'ють його невеликими ковтками, а спочатку оцінюють аромат, обертаючи келих в руці. Келих слід тримати за чашу, щоб тепло руки зігрівало напій і сприяло більш яскравого аромату. Напій кілька секунд тримають у роті, а потім роблять ковток і насолоджуються післясмаком.
Як подають віскі?
Правила подачі віскі можна відзначити тезисно:
● келихи;
● температура;
● закуска;
● обстановка;
● дегустація.
Відповідні склянки для віскі на Мир Посуды - це коньячні келихи і old fashion. Фахівці відзначають, що для подачі цього міцного напою можна використовувати келихи, схожі на коньячні - вузькі вгорі і широкі внизу. Також поширений варіант - склянки Рокс, old fashion. Вибирати можна по індивідуальних переваг, аромат і смак добре розкривається і в келиху, і в склянці.
Температура подачі віскі - від 18 до 20 градусів. Якщо напій буде занадто теплим, він буде мати запах спирту. Якщо ж занадто холодним, то не вдасться відчути аромат. Тому важливо дотримуватися температуру саме перед подачею, а зберігати напій можна і в більш холодному місці.
Дуже важливо знати, що віскі не подають під час прийому їжі. Цей напій пропонують вже після кави і десертів. Найкращою закускою до нього стає хороша сигара. Що стосується їжі, то таке поєднання не передбачено. На свій смак віскі можна розбавити льодом або содовою, іноді подають мінеральну воду або колу.
В якій обстановці п'ють віскі?
Обстановка грає не останню роль в сприйнятті напою. Атмосфера повинна бути спокійною і налаштовує на відпочинок. Навколо, вважають фахівці, не повинно бути квітучих рослин та інших джерел різких запахів. Рекомендується закрити штори, вимкнути телевізор, включити спокійну джазову музику і забути про повсякденні турботи.
Найкраще пити віскі в другій половині дня, ввечері, оскільки це міцний спиртний напій. Він діє на організм розслабляючи і зігріваючи. П'ють його невеликими ковтками, а спочатку оцінюють аромат, обертаючи келих в руці. Келих слід тримати за чашу, щоб тепло руки зігрівало напій і сприяло більш яскравого аромату. Напій кілька секунд тримають у роті, а потім роблять ковток і насолоджуються післясмаком.
Читайте також |
Коментарі (0) |