реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

5 правил подачі віскі

Віскі - один з найпопулярніших алкогольних напоїв в світі. Його п'ють чистим і в коктейлях. Культура вживання віскі вимагає дотримання декількох правил подачі цього напою.

Як подають віскі?


Правила подачі віскі можна відзначити тезисно:
● келихи;
● температура;
● закуска;
● обстановка;
● дегустація.

Відповідні склянки для віскі на Мир Посуды - це коньячні келихи і old fashion. Фахівці відзначають, що для подачі цього міцного напою можна використовувати келихи, схожі на коньячні - вузькі вгорі і широкі внизу. Також поширений варіант - склянки Рокс, old fashion. Вибирати можна по індивідуальних переваг, аромат і смак добре розкривається і в келиху, і в склянці.

Температура подачі віскі - від 18 до 20 градусів. Якщо напій буде занадто теплим, він буде мати запах спирту. Якщо ж занадто холодним, то не вдасться відчути аромат. Тому важливо дотримуватися температуру саме перед подачею, а зберігати напій можна і в більш холодному місці.

Дуже важливо знати, що віскі не подають під час прийому їжі. Цей напій пропонують вже після кави і десертів. Найкращою закускою до нього стає хороша сигара. Що стосується їжі, то таке поєднання не передбачено. На свій смак віскі можна розбавити льодом або содовою, іноді подають мінеральну воду або колу.

В якій обстановці п'ють віскі?


Обстановка грає не останню роль в сприйнятті напою. Атмосфера повинна бути спокійною і налаштовує на відпочинок. Навколо, вважають фахівці, не повинно бути квітучих рослин та інших джерел різких запахів. Рекомендується закрити штори, вимкнути телевізор, включити спокійну джазову музику і забути про повсякденні турботи.

Найкраще пити віскі в другій половині дня, ввечері, оскільки це міцний спиртний напій. Він діє на організм розслабляючи і зігріваючи. П'ють його невеликими ковтками, а спочатку оцінюють аромат, обертаючи келих в руці. Келих слід тримати за чашу, щоб тепло руки зігрівало напій і сприяло більш яскравого аромату. Напій кілька секунд тримають у роті, а потім роблять ковток і насолоджуються післясмаком.



Теги:споживач, посуд, віскі, світ посуду


Читайте також



Коментарі (0)
avatar