реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

39-й ранок Широкої війни

Не помічаєш, що ранок сірий, бо він - тихий і це головне. Не помічаєш, що ранок недільний, бо російські бомби та снаряди не тільки змішали тіла, землю і дерева з залізом, але й дні.
Жахливою відкривається Буча - містечко під Києвом. Там у дворах наші воїни виявляють тіла загиблих зі зв'язаними руками. "Буча - це наша Сребреніца, - каже радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.- Там росіяни вбивали усіх, кого могли вбити. Тільки денацифікація Росії може врятувати цю країну".
На жаль, не зможе - на моє переконання. Бо денацифікація Німеччини була проведена силою всіх союзників, коли рядових німців возили по концтаборах, щоб ті наочно побачили злочини гітлеризму. А хто повезе росіян у Бучу чи Маріуполь, Волноваху чи Щастя, знищені росіянами?!
Стівен Кінг закликав світ до культурної ізоляції Росії. Йому заперечив Григорій Чхартаішвілі, більш відомий, як Боріс Акунін. Добре, що у світі знають С.Кінга і не знають Б.Акуніна. Ізоляція Росії буде так, як ізолюють буйного психічно хворого, щоб не нашкодив ні оточуючим, ні собі.
Одна міська рада в Україні уже ухвалила рішення про демонтаж пам'ятника Пушкіну. Він є навіть у Тернополі, де головою якбинаціоналіст... Запевняю, не забаряться захисники роскультури - мовляв, воює Путін, а не Пушкін. Ні, воюють росіяни, виховані на пушкіних і достоєвських! Бачимо правдивість слів Достоєвського - все, що росіяни взяли від православія, це перехреститися перед тим, як вас зарубати. Це наочно підтверджує сьогодні Буча і московський патріарх Кіріл, за якого й сьогодні моляться в Чернігівській та Ніжинській єпархіях.
У звільненій Шестовиці, репортаж з якої учора розмістив голова обласної воєнної адміністрації В'ячеслав Чаус, побачили розстріляну машину, у якій була сім'я з дітьми. Жахливо виглядають розбиті Іванівка та Ягідне, вже звільнені. ОК "Північ" повідомило і про звільнення Михайло- Коцюбинського.
Стало відомим ім'я одного героя, який загинув при визволенні Чернігівщини - Тарас Небожинський. Він зміг знищити три російські танки, але останній встиг ударити й по ньому. Це сталося в селі, де окупанти гвалтували дівчат - до однієї 16-річної ходили щовечора по черзі, а в розбитому їх бетері знайшли ящик презервативів. В інших - викрадений жіночий і дитячий одяг, спреї, навіть дитячі іграшки. Вони приїхали вбивати і грабувати. До речі, першими з цього села під час нашої атаки тікали хвалені кадировці. А Тарас Небожинський став небожителем...
Сьогодні протягом двох годин тривала повітряна тривога по всій Україні. Між тим, учора наші воїни знищили 7 літаків і один гвинтокрил росіян. Як сказав Головнокомандуючий ЗСУ генерал Залужний, українці за підтримки Заходу готові розбити агресора.
...І знову ранок прийшов сірим - може, від гіркоти втрат непоправних. І був тридцять дев'ятий день Широкої війни. І дивувалися святі українці Калнишевський, Ярослав Мудрий, Іван Руський, києво-печерські та почаївські стійкості своїх нащадків і давали їм віру в перемогу.

Василь Чепурний
На фото: звільнена Буча, Київщина, https://glavcom.ua/



Теги:широка війна, буча, Росія, Сребреніца, Пушкін


Читайте також



Коментарі (0)
avatar