реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

28-й ранок Широкої війни

Яка сухенна весна - за час Широкої війни жодного дощу! І російські снаряди, крім людей, вбивають ще й наші луги - білі дими переплітаються над Україною, як молитви - прохання з прокляттями, що також переплітаючись, йдуть з України до неба.
Ранок у Чернігові поки що на диво тихий - російські стерв'ятники не прилітали може через те, що виплодилися смертоносною своєю "братскай любовью" пізно вночі. Летіли парами і кидали бомби, здається, десь на південніші Чернігова села. Вони потерпають чи не більше за саме місто...
В Чернігові ж, за відчуттями міського голови Владислава Атрошенка, лишилися жити менше половини мешканців - орієнтовно 130 тисяч. У місті вже третій тиждень нема електрики, води, тепла. Як повідомили в "Чернігівводоканалі", на одну тільки насосну станцію прилетіли 60 снарядів. Тобто росіяни цілеспрямовано створюють ту безвихідь, яку дипломатичною мовою стурбованого Заходу називають гуманітарною катастрофою. Чернігівці знаходять вихід - технічну воду беруть з Десни і Стрижня, питну розвозить героїчний "Чернігівводоканал", у дворах багатоповерхівок вже з'явилися туалети і кабиці для приготування їжі. Ворог знищив основну частину техніки комунального автопідприємства і вивезення сміття стало ще й через це проблематичним. І, як сказав міський голова Владислав Атрошенко, уже стає нікому лагодити мережі електро- та водопостачання: спеціалісти теж люди, вони виїздять/виходять з міста і просто нікому працювати.
Оперативна обстановка на Сіверщині зараз стає відомою тільки зі скупих офіційних повідомлень, але ось голова Семенівської громади Сергій Деденко повідомив у соцмережах про рух ворожих колон. Мені ж відомо про встановлення росіянами блокпостів біля села Гірськ в сторону Нових Борович та в селі Хотуничі - це Сновська громада. А в районі села Пакуль наші розбили велику групу окупантів, там багато вбитих і поранених - очевидно, їх метою був Славутич. У селі Ковпита під Черніговом, яке окупували нещодавно, кавказці та буряти позаймали порожні хати, у дворах поставили камази і бетеери, завалили осокорами дорогу на Андріївку, де їх побили наші раніше, і ходять по дворах, просять дрова. Холодно їм, холоднокровним, на гарячій Україні...
І про інформаційну політику - скажіть хтось Офісу Президента, який встановив цензуру на радіо і телебаченні - не можна робити інформаційні випуски такими депресивними! Основний час ефіру про евакуації - це інформполітика капітулянтів, бо, як казав Черчілль, евакуаціями війну не виграти! А має бути інформполітика переможців - тобто більше про успіхи ЗСУ, про боротьбу на дипломатичному фронті і про занепад на Росії, як, скажімо, про зупинку єдиного танкового заводу - "Уралвагонзавод". Бо нема запчастин, які поставляв Захід. Росія визнала загибель в Україні майже 10 тисяч своїх і поранення більше 16 тисяч - насправді удвічі більше, але визнання й таких цифр прибрали вони через деякий час.
...І був знову ранок, і надходив 28 день Широкої війни, і воювала Україна проти великого агресора. І розбила Україна міф про могутню російську армію - лишився ще міф про велику російську культуру. І плакали святі українці на небі і на землі, і бачив Бог їх сльзи, і пекли вони його пеком, і ставали вони гарячими головешками на голови тих, хто приніс нашому народу війну.

Василь Чепурний

У Чернігові вночі 23 березня російські окупанти скинули авіабомби на автомобільний міст через Десну, який сполучав місто з Києвом.
В результаті удару впав один із прольотів мосту.
Інформацію Суспільному підтвердив голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.
Нагадаємо, цим мостом з Чернігова рухалися евакуаційні рейси та завозилася гуманітарна допомога до міста.



Теги:Чернігів, весна, широка війна, Владислав Атрошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar