реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

25-й ранок Широкої війни

Знову Господній ранок був спаскуджений російським самольотом, що знову ж, як по заведеному маршруту - із Білорусі, як по заведеному будильнику - біля 5ї ранку, летів і скидав смертносний доказ "братньої любові". Знову стрясалася земля аж по довкілля, знову стоїть над моїм Черніговом дим пожарища.Коли вже його покладе в мати- сиру землю прицільний український захисник?
Сьогодні, якщо не помиляюся у своєму безінтернетному, безперевірочному пробуванні, православна церква згадує св. Григорія Паламу- ісихаста, того, що поклав початок таємній сутності християнства, вираженій в Ісусовій молитві. Годилося б говорити про його містичне вчення, яке сповідував і Антоній, що в Любечі прозивався Антипою, а в Чернігові збудував Антонієві ж печери. Але хіба зараз до цих глибокодумних розмов, коли "кишить Вкраїна кишлами орди"? Цікаво: а чи не постраждали і Антонієві печери від російських бомбових сотрясінь святої нашої землі? Чи вбереглася Іллінська церква, якщо поруч були пожарища - від підніжжя Болдиної гори?
Вчора я розповів як виживають дехто з творчих людей Чернігівщини, і відомий українсько - польський скульптор Геннадій Єршов прислав фото батьківської хати, ріг якої поруйнований снарядом, що впав на подвір'я. У Чернігові, на колись затишній вулиці Котляревського.
І вчора ж стало відомо про загибель від російських окупантів Володимира Андрійченка, патріота, учасника Помаранчевої революції та Революції Гідності, голови обласного Комітету виборців. Йому було лише 37. Лишилася сиротою 13- річна донька. Він їхав медичною машиною забирати тіла вбитих та поранених побратимів, і сам поліг з ними...
З ранкових повідомлень: наші знищили штурмові підрозділи під Ізюмом, 3 гвинтокрили (мало!), кілька тилових колон у Сумській і Миколаївській областях, а зі знищуваного Маріуполя росіяни вивезли кілька тисяч людей ...у Росію. Ясир бере сучасна орда і відправляє його в далекі заонежжя, так, наче це вбереже ті території від знелюднення.
Знищені заступник командира Чорноморського флоту з ідеологічної роботи з характерним, на жаль, українським прізвищем Палій та заступник керівника інженерних військ Західного військового округу РФ, теж полковник. Та йде підвоз нових частин з Петропавловська- Камчатського і Владивостока. Японці, чого чекаєте? Китайці, ви ж не забули, що історична назва Владивостоку - Хайшеньвей?!
Зараз мало інформації по області, але знаю, що нема зв'язку із селами Льгів та Зайці, а в Жукотки нікого не пускають окупанти, де, за чутками, вони влаштували щось схоже на лазарет. Знаю і про скидання російської бомби на ...ферму, але де це сталося - не варто казати, щоб не було підказки. Проте свиней і корів шкода...
І перестаньте талдичити про 80 і більше відсотків росіян невідомо чийого опитування про підтримку війни в Україні. Бо коли це росіяни казали правду? Та й у Гітлера була підтримка німців навіть у квітні 1945 - і шо, це йому помогло? І в Чаушеску перед розстрілом була підтримка ще більша, ніж у Путіна - це йогл врятувало? Ні, росіяни - не румуни, від них намарне ждати такого сміливого вчинку. Але зате англо-саксонський світ з Україною та Польщею вже нагадує дії союзників у квітні 1945-го...
...І був знову тривожний ранок, і був 25й день Широкої української війни. І линула до Бога молитва святого українця Іларіона:"...Не віддай нас в руки чужинців, щоб не назвалося місто Твоє містом полонених, а паства Твоя захожими не на своїй землі, щоб не говорили народи:"Де ж Бог їх?".

Василь Чепурний
Фото ілюстративне



Теги:Чернігів, широка війна, літак, агресія Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar