реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Найбільше палять газ

Паливні ресурси є необхідною умовою надійної роботи підприємств і організацій області та забезпечення життєдіяльності населення. Розвиток підприємств жодного виду економічної діяльності неможливий без використання енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти.
Підприємствами та організаціями області (ураховуючи обсяги реалізації населенню) за I півріччя 2009р. використано 1,1 млн.т умовного палива енергетичних матеріалів та нафтопродуктів, що становило 94% від рівня I півріччя 2008р.
Проти I півріччя 2008р. зменшилося споживання масел мастильних, дров для опалення, газу природного, газойлів (палива дизельного), бензину моторного. Водночас збільшилося використання мазутів топкових важких, вугілля кам'яного, бутану і пропану скраплених.
У структурі використаного палива в області більше половини (56%) займав газ природний, майже 16% – вугілля кам’яне, 12% – нафта сира, 11% – бензин моторний і паливо дизельне та 2% – дрова для опалення.
Найбільшим споживачем палива в економіці області, як і раніше, залишається промисловість (81% загального обсягу). Провідними в структурі промисловості області за споживанням палива були підприємства з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води.
У запасах енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти на 1 липня 2009р. нараховувалося 2,8 млн.т умовного палива, що залишилося майже на рівні запасів на 1 липня 2008р.

Головне управління статистики у Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar