реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Гетьман повернувся у Чернігів через 300 років по-мазепинськи. Тепер вже на завжди !

Уявіть, панове, якщо б гетьман Іван Мазепа оголосив публічно про свої наміри щодо спільних дій з Карлом ХІІ проти московитів ще до приходу варягів-шведів в Україну восени 1708 року ?
Тоді певно не тільки Батурин був би знищений сатрапами Петра І. Більш того, дожив би сам Іван Степанович до того ж 1709 року?
Отже, пам"ятник в Чернігові поставлено гетьману І.Мазепі справді по-мазепинськи, по усіх канонах військової стратегії: з розвідкою боєм, обхідними маневрами, дезінформацією супротивника і стрімкою несподіваною атакою з мінімальними втратами.

А як накажете, панове, боротися мирними "ООНівськими" методами з агентурою іноземних спецслужб та з хамством місцевих комуно-соціалістів?

Безумовно, тут потрібні мізки..., а не тільки горлянки лікті і кулаки.

Отже, зібралися 21 серпня на урочистий вечір в обласному театрі ім.Т.Шевченка чернігівська патріотична громадськість, священослужителі і місцева влада відзначити 18-річчя з Дня проголошення незалежності України, а після цього...(логічно!) усі небайдужі і ледащі рушили урочисто відкривати і освячувати погруддя Івану Мазепі на Валу.

І все це сталося, Слава Богу, без мордобою і "червоно-блювотних" істерик!

Комусь, мабуть, потрібно щоб було інакше: більше галасу, а ніж діла ?

Не дочекаються, таварищі...щі... щі... щі...

Сергій Соломаха






Коментарі (1)
avatar
1
hands
avatar