реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Як Свободівці на владу наїхали

24 серпня Чернігівська обласна організація ВО «Свобода» взяла участь у святкуванні Дня Незалежності та поклала квіти до монументів «Борцям за Волю України» та погруддя гетьмана України Івана Мазепи.
Під час мітингу, після виступів голови обласної адміністрації Володимира Хоменка, голови обласної ради Наталії Романової та чернігівського міського голови Олександра Соколова, до виступа запросили голову чернігівської обласної організації Андрій Міщенко. Він привітав присутніх зі святом та висловив обурення діями обласної влади, яка 21 серпня увечері, по-щурівськи ховаючись від українців, нишком провела відкриття пам'ятника Івану Мазепі.
- Степан Бандера у свій час сказав, що життя має дві форми: гниття або горіння. Я хочу задати питання керівництву області. Чому ви саме ввечері 21 серпня, нишком, нікого не попередивши відкрили пам’ятник видатному історичному діячу гетьману України Івану Мазепі. За всю історію України лише 3 людини дали самоназву українській нації - це Іван Мазепа, Симон Петлюра і Степан Бандера. Цих імен досі бояться вороги України, ці імена досі надихають українців на Чин. Чому влада відкриваючи такий символічний пам’ятник не використала адміністративний ресурс який вона успішно використовує під час виборів? Чому вона не зібрала солдатів, вчителів, не звезла автобусами з сіл людей? Так, як це ви робите коли приїжджає жіночка з косою. Відповідь на це питання проста: відкриття було проведене для тільки для галочки. Вшанування повинні робитися для підняття національного духу. Коли влада відкривали увечері 21-го серпня пам’ятник, бетон на доріжках ще не висок, що ускладнило священикам проведення чину освячення. Дотепер владі не вистачило чи то коштів, чи то духу нанести на погруддя табличку з іменем гетьмана.
А тепер щодо горіння.
Ми всі маємо для себе усвідомити: час горіння настав. Ми всі своїм запалом маємо запалити мільйони українських сердець! Ми побудуємо сильну державу, яка не просто займе гідне місце у світовому просторі. Ми побудуємо державу, до думки якої будуть прислухатися. І не буде скавуління, коли ми будемо чути ліліпуті на, і п’яне вимахування кулачком того карлика Мєдвєдєва. Тому що, з нами будуть рахуватися.
Слава Україні!
Виступ Андрія Міщенка закінчився гучними аплодисментами присутніх та спонукав їх до конкретних дій. Виступаючому після Андрія народному депутата від Партії регіонів Чечетова, чернігівці не дали сказати ні слова. Врешті решт в нардепа полетіла груша. Переляканий і знічений депутат збився на російську мову, а потім взагалі безславно втік.
Здивувала угодовська позиція УНП, висловлена у виступі їх керівника Володимира Ступака, який почав захищати владу.
Потому націоналісти організованою колоною, співаючи пісень та скандуючи націоналістичні гасла вирушили до постаменту Івану Мазепи, для покладання квітів. Пам’ятник виявився «заблокованим» противниками відкриття. Під час просування колони до голови обласної організації Андрія Міщенка звернулося за поясненнями керівництво обласної та міської міліції, голова організації запевнив керівництво міліції, що ВО «Свобода» покладе и квіти до монумента Івана Мазепи та помолиться. Упевнившись у намірах ВО «Свобода» правоохоронці за декілька хвилин очистили майданчик від червоних.
Потому біля постаменту Івана Мазепі священиками УПЦ КП о. Романом Кіником та о. Тарасом Стецівим була відслужена заупокійна літія.

Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»






Коментарі (4)
avatar
1
Доки свободівці "героїчно" стояли в облозі міліції, окремі просвітяни порвали лозунг москвофілів та витерли об нього ноги...
avatar
2
Правильніше і точніше було б назвати опус "Як тягнибоківці на Чернігівщину понаїхали".
А де Ви, шановні, були 20 років або хоча б 5 років тому, героїчні ви наші ?
avatar
3
Назви хохли, петлюрівці і бендерівці насправді придумали москалі і комуністи, а не українські патріоти.
Треба хоч трохи знати історію, панове.
avatar
4
1. "...до виступа запросили голову чернігівської обласної організації Андрій Міщенко."
В цьому напівреченні 3(три) орфографічні помилки, панове і одна стилистично-політична.
Будьте скромнішими, панове!
2. "...Дотепер владі не вистачило чи то коштів, чи то духу нанести на погруддя табличку з іменем гетьмана."
Панове, зробіть екскурсію до пам"ятника Б.Хмельницького по вул. Г.Полуботка і перевірте чи є там якась табличка.
А тоді галасуйте про те чого і кому не вистачило...
avatar