реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Наркомани -- друзі "вєлікай Рассєї".

Нещодавно біля будівлі Чернігівського колегіуму XVIII століття - одного з найстаріших навчальних закладів на Лівобережній Україні, на Чернігівському Валу відбулося відкриття пам'ятника гетьману Івану Мазепі.
Противники встановлення погруддя вигадують все нові й нові форми протесту. Цього разу 23 серпня близько 4 години ранку співробітники Чернігівського міського відділу міліції затримали біля пам'ятника 34-річну жінку, яка балончиком з фарбою намагалася написати на ньому ганебні слова.
В ході подальшої перевірки правоохоронці встановили, що ця жінка на ім'я Марина була раніше засуджена за незаконні операції з наркотиками. На даний час вона очолює один з громадських рухів, який взяв собі за мету недопущення встановлення вищезгаданого пам'ятника будь-де в Україні. Таким чином виходить, що лідерка організації, що відстоює російські імперські інтереси, має пряме відношення до поширення наркотиків. Можливо, вживає їх і сама. Тож дізнавшись про встановлення Мазепи, жінка особисто прибула з Києва до Чернігова з єдиною метою: спаплюжити пам'ятник Мазепі.
Придбавши напередодні в будівельному магазині червону аерозольну фарбу, вона вночі прийшла до пам'ятника. І якраз при спробі обписати пам'ятник її і затримали правоохоронці.
На даний час відносно Марини складені адміністративні матеріали за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення («дрібне хуліганство»), матеріали направлені на розгляд до суду.
До речі, чернігівцям Марина відома давно. Ще в часи взяття «в облогу» Катерининської церкви, наша героїня була одною з найбільш голосистих і помітних дійових осіб. «Помічниця Вітренчихи», - шепотілися навколо неї. На день Незалежності вона ж була помічена в камуфляжі, з шевроном «Волки-разведчики».

Олександр ЯСЕНЧУК
Джерело: За інформацією офіційного сайту УМВС України в Чернігівський області






Коментарі (0)
avatar