реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

За два місяці 50 крадіжок

Як знаходять собі товаришів та друзів? По-різному. Хтось, потоваришувавши ще в дитинстві, дружбу несе через усе життя. Хтось знаходить собі друзів на роботі, за спільними інтересів та поглядами. Хтось – у дворі, де виріс, а хтось і на… «зоні». Саме там потоваришували 27-річний Андрій та 36-річний Олександр. Доля їх звела у камері, де вони разом «мотали» строк за раніше скоєні злочини. І якщо у Олександра це була вже п’ята «ходка», то у Андрія лише друга. Спільність поглядів, земляцтво та майже однаковий термін «відсидки» зблизив чоловіків один до одного. Звільнившись з місць позбавлення волі, вони вирішили далеко один від одного не зникати і продовжували підтримувати зв’язки.
Після ув’язнення особисте життя у обох чоловіків не склалося, гідної роботи знайти вони не змогли (а може й не захотіли). Тому зустрівшись в черговий раз, чоловіки прийшли до висновку, що так далі жити не можна - треба щось робити, якось налагоджувати своє фінансове становище. І вирішили… згадати своє нещодавнє минуле, бо крім красти, вони нічого і робити не вміли.
Як розповів начальник ЧМВ УМВС України в Чернігівській області Вадим Парфентьєв - на початку червня чоловіки вийшли на першу «справу». Намітили собі ціль – гараж в одному з автокооперативів міста. Уночі непоміченими підійшли до одного з гаражів, за допомогою ножа відкрили простий замок.
У перший раз їх здобиччю стали інструменти та автодеталі. Викрадене чоловіки одразу ж продали таксистам, які працювали в той час поблизу автокооперативу. А далі друзяки почали «працювати» за щільним графіком. Майже щодня, як на роботу, виходили на «справу», гаражі «летіли» один за одним. Крали все, що впадало в око: інструменти, автодеталі, шини, вудки, ліхтарі, навіть мотор з човна.
Викрадене збували також швидко, не торгуючись, причому своїм наочно знайомим і все тим же таксистам. Щоб урізноманітнити свою «діяльність», чоловіки не нехтували і «самотніми» велосипедами, які господарі залишали в під’їздах будинків. Тривали б пригоди молодиків ще довго, якби не один «прокол».
Поцупивши колеса в одному з гаражів, вони запропонували їх знайомому, той відмовився, але сам собі подумав: «Звідки ж колеса?». Чоловік повідомив про свої здогади міліцію, почалися пошуки крадіїв-товаришів. Співробітники міліції вирахували район наступної можливої появи злодіїв. А на ловця і звір біжіть – Андрій з Сашком якраз поверталися з чергової справи із здобиччю – велосипедом, тут їх і затримали співробітники міліції.
В ході подальшої перевірки правоохоронці нарахували поки що близько 50 крадіжок, до яких причетна ця парочка. Наразі чоловіки затримані, перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Порушені кримінальні справи за ч. 2 ст. 185 та ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»).

Наталія Човпило
помічник начальника ЧМВ УМВС
України в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar