реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Андрій Міщенко: Влада Чернігова по-щурячому відкрила пам‘ятник Мазепі

Чернігівська обласна організація ВО "Свобода" обурена діями обласної влади, яка 21 серпня увечері, по-щурівськи ховаючись від українців, нишком провела відкриття пам‘ятника Івану Мазепі.

Відкриття відбулося без участі громадськості, зате за участі чи не усіх чиновників області, щоправда у їх розкладах відкриття пам‘ятника було призначене на 24 серпня.

"Відкриття було заплановане на 24 серпня і вся патріотична громадськість міста чекала на можливість взяти участь в урочистому вшануванні Гетьмана України, який боровся за українську незалежність.

За всю історію України лише 3 людини дали самоназву українській нації – це Мазепа, Петлюра і Бандера. Цих імен досі бояться вороги України, ці імена досі надихають українців на Чин. Певно, саме тому чернігівська влада вирішила перетворитися на щурів і провести відкриття пам‘ятника без участі громадськості.

Для кого ж відкривається пам‘ятник, як не для людей? Відповідь проста: відкриття було проведене для галочки, так само, як для галочки було відкрито музей бою під Крутами. Після передання музею на баланс Чернігівської облради, яку очолює бютівка Романова, музей не отримав жодної копійки фінансування за цілий рік. Доля музею чиновників не цікавить, як не цікавить пам‘ятник Мазепі, як не цікавлять їх і думка українців", - зазначив голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Андрій Міщенко.

24 серпня Чернігівська обласна організація ВО "Свобода" разом з громадою міста проведе урочистий мітинг і молебен біля пам‘ятника Івану Мазепі.
Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО "Свобода"






Коментарі (1)
avatar
1
Уявіть, панове, якщо б гетьман І.Мазепа оголосив публічно про свої наміри щодо спільних дій з Карлом ХІІ ще до появи варягів-шведів Україні ?
Тоді певно не тільки Батурин був би знищений сатрапами Петра І, але чи дожив би і сам І.Мазепа до того ж 1708 року?
Отже, пам"ятник поставлено гетьману І.Мазепі в Чернігові справді по-мазепинські по усіх канонах військової стратегії... боротьби з агентурою та комуно-соціалістами.
Зібралися чернігівська патріотична громадськість і влада відзначити 18-річчя від Дня незалежності України на урочистий вечір в театрі, а після того...(логічно!) усі небайдужі пішли і урочисто відкрили погруддя І.Мазепи...
Слава Богу, без мордобою і істерик!
Комусь, мабуть, потрібно щоб було інакше: більше галасу, а не діла ?
avatar