реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

На Чернігівщину гроші течуть рікою

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених в економіку Чернігівської області, на 1 липня 2009р. склав 94,9 млн.дол.США (100,5% обсягу прямих інвестицій до початку року). Обсяг прямих іноземних інвестицій в розрахунку на одну особу становив 85 дол.США.
З початку інвестування в економіку області вкладали свої кошти іноземні інвестори з 31 країни світу. До основних країн-інвесторів, на які припадає 81,9% загального обсягу прямих інвестицій, входять: Німеччина, Польща, Нідерланди, Литва, Кіпр, Британські Вірґінські острови, Італія, Сполучене Королівство Британія.
Значні обсяги іноземних інвестицій зосереджено на підприємствах промисловості – 70 млн.дол, у т.ч. переробної – 62,6 млн.дол. У сільське господарство, мисливство та пов’язані з ним послуги вкладено 10,3 млн.дол.США
Станом на 1 липня 2009р. за обсягами вкладеного капіталу провідне місце (72% загального обсягу) продовжують утримувати міста Прилуки та Чернігів. Незначні вкладення зосереджені на підприємствах Бобровицького, Городнянського, Ічнянського та Прилуцького районів.
З початку 2009р. в економіку області іноземними інвесторами вкладено 1,7 млн.дол.США прямих інвестицій у вигляді грошових внесків.

© Головне управління статистики у Чернігівській області, 2009






Коментарі (0)
avatar