реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

«Чернігівеліткартопля» залишиться без спецводокористування

10 серпня 2009 року Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області за поданням обласної Держекоінспекції, на підставі п. 6 ст. 55 Водного кодексу України, п.4.6 Положення про Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області, затвердженого наказом Мінприроди України від 19.02.2007 р. № 55 та п. 9 Порядку погодження та видачі дозволів на спеціальне водокористування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2002 р. № 321, було припинено право спеціального водокористування ЗАТ НВО «Чернігівеліткартопля», у зв'язку із систематичним порушенням умов спеціального водокористування.
Підприємством не здійснюється санітарно-технічний тампонаж недіючих артезіанських свердловин, межі зон санітарної охорони джерел водопостачання не визначені, території, де вони повинні бути, утримуються в неналежному стані, очисні споруди експлуатуються з порушенням технологічного регламенту та знаходяться в незадовільному стані.
Все вищезгадане є порушенням ст. 44 Водного кодексу України та створює загрозу забруднення навколишнього природного середовища. Не здійснюються заходи організаційного характеру по раціональному використанню водних ресурсів – не ведуться журнали обліку забору води та скиду стічних вод.
Відновлення дозволу на спеціальне водокористування можливе тільки при умови повного усунення виявлених порушень природоохоронного законодавства.

Швидка Аліна головний спеціаліст відділу регулювання, нормування та лімітування природних ресурсів Держуправління охоронприроди в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar