реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Надійність потенційних партнерів

Кризові явища, що відбуваються у фінансово-економічній сфері, продовжують негативно впливати на розвиток нашого міста.
Проте аналіз свідчить, що для деяких спритних ділків криза – це просто привід ухилення від оподаткування, прагнення спіймати свою „рибку” у каламутній воді.
Тому не випадково Державною податковою адміністрацією України ініційовано створення Єдиного реєстру несумлінних платників податків, який буде містити інформацію щодо прізвищ директорів, засновників та назв підприємств-несумлінних платників податків. Ця база буде розміщена на офіційному сайті ДПА України для того, щоб внутрішні та зовнішні контрагенти могли отримати інформацію щодо надійності потенційних партнерів у питаннях сплати податків.
Створення такого реєстру дасть можливість збільшити надходження до державного бюджету за рахунок боротьби з тіньовою економікою і дозволить покращити адміністрування податків.
Державна податкова адміністрація України пропонує ввести також Єдиний реєстр податкових накладних, що дасть змогу відслідковувати незаконні операції в режимі он-лайн. Це буде другим етапом після введення обов’язкового подання декларацій з розшифровкою податкових зобов’язань та податкового кредиту у розрізі контрагентів, яке розпочалося у квітні 2008 року.
У таких умовах працівники ДПІ у м. Чернігові докладають максимум зусиль по виконанню завдань щодо своєчасності та повноти адміністрування платежів до бюджетів. І ця робота вже дає свої результати: протягом семі місяців цього року спостерігається перевиконання планових показників.
Забезпечено збір платежів до бюджетів усіх рівнів у сумі 437,2 млн. грн..
Місцевий бюджет поповнився на 209,3 млн.грн., бюджетні призначення виконано на 104,4%.
Віктор Тканко, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (1)
avatar
1
Можу порадити почитати цю статтю. В ній багато про фінанси, буде корисно кому завгодно.
avatar