реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Центр з гемодіалізу зявиться у Чернігові

Минулої п’ятниці відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС, на якому розглянуто в порядку контролю хід виконання рішення обласної ради від 24.05.2007 року “Про стан інфекційної захворюваності населення та шляхи її зниження”. В прийнятих рекомендаціях комісія рекомендувала управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації, органам виконавчої влади та місцевого самоврядування вжити заходів щодо забезпечення інфекційних стаціонарів лікувальних закладів імунобіологічними препаратами для специфічного лікування хворих, при формуванні обласного, місцевих бюджетів на 2010 рік розглянути питання про виділення коштів для зміцнення матеріально-технічної бази інфекційних відділень лікувальних закладів.
Розглянувши хід виконання рішення обласної ради від 09.10.2007 року “Про затвердження Обласної програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007-2011 роках” постійна комісія рекомендувала обласній державній адміністрації під час формування обласного бюджету на 2010 рік передбачити видатки для виконання визначених у Програмі заходів.
Заслухавши інформацію начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ященка В.І. стосовно створення центру гемодіалізу комісія підтримала пропозицію щодо будівництва такого центру у м. Чернігові.
Постійна комісія підтримала необхідність створення комунального профілактичного закладу “Чернігівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.
Розглянувши питання “Про переведення Чернігівського обласного дитячого ендокринологічного санаторію
“Тростянець” комісія погодилась щодо доцільності переведення цього санаторію в приміщення будинку відпочинку комунального підприємства “Чайка” в м. Н.-Сіверському. Вирішено спільно з управлінням комунального майна обласної ради вивчити на яких умовах можливе переведення санаторію “Тростянець”.
Інформацію по питанню “Про притягнення до дисциплінарної відповідальності головного лікаря Чернігівського обласного шкірно-венерологічного диспансеру Максимонька В.Б.” комісією взято до відома.
За результатами розгляду питання “Про поліпшення матеріально-технічної бази Чернігівського обласного шкірно-венерологічного диспансеру” комісія рекомендувала управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації розглянути питання щодо оптимізації роботи обласного шкірно-венерологічного диспансеру стосовно стаціонарного лікування хворих.
Розглянувши рішення Тернопільської обласної ради від 18 червня 2009 року «Про розгляд звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В. щодо державного регулювання цін та підвищення якості лікарських засобів і виробів медичного призначення, прийнятого на 28 сесії Чернівецької обласної ради п’ятого скликання 14 квітня 2009 року» комісія висловила стурбованість щодо можливого введення податку на додану вартість на ліки.
Розглянувши питання “Про забезпечення ліками хворих на цукровий діабет” комісія вирішила звернутися до голів райдержадміністрацій, голів районних рад, міських голів стосовно вирішення питання покриття нестачі коштів на придбання лікарських засобів для хворих діабетом за рахунок місцевих бюджетів.
Інформацію про рішення Житомирської обласної ради від 28.05.09 № 859 “Про звернення до Верховної Ради України щодо проблем, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” комісія взяла до відома.

Організаційний відділ виконавчого апарату обласної ради






Коментарі (0)
avatar