реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Запобігання та викриття правопорушень у сфері оподаткування

За умов економічного спаду в провідних галузях міста охочі розжитися за державний кошт не вгамовують апетитів.
Тому співробітниками податкової міліції ДПІ у м. Чернігові проведено комплекс заходів, спрямованих на запобігання та викриття правопорушень у сфері господарської діяльності. Особливу увагу приділено протидії оборудкам у сфері оподаткування, ліквідації тіньової економіки та збільшенню надходжень коштів до бюджету .
З початку року за матеріалами співробітників податкової міліції міста виявлено 21 порушення, у тому числі 11 за умисне ухилення від сплати податків. З них 8 - коли сума несплачених податків становить понад мільйон гривень.
Упродовж першого півріччя фахівцями структурного підрозділу відділення боротьби з суб’єктами підприємницької діяльності, основним завданням якого є виявлення та припинення підприємств, що мають ознаки фіктивності. Виявлено 8 таких підприємств.
Податкова міліція міста активно працює над ліквідацією тіньової економіки та збільшенням надходжень коштів до бюджету .
Один із важливих і досить об’ємних напрямків роботи – боротьба з нелегальним обігом підакцизних товарів.
До речі, вже поточного року працівниками податкової міліції міста Чернігова знешкоджено підпільний цех з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв. А загалом з незаконного обігу вилучено 8161 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, 13000 літрів спирту, 5068 пачок цигарок. З початком літнього сезону вилучено 14 пивних палаток, які працювали без відповідних документів.
Закінчено розслідування та до суду направлено 9 кримінальних справ.
Новий Закон України „Про заборону грального бізнесу в Україні” від 15.05.09 р. №1334-VI, запроваджує обмеження щодо здійснення грального бізнесу.
З метою упорядкування умов здійснення діяльності у цьому напрямку, співробітниками відділу податкової міліції міста Чернігова спільно з працівниками управління оподаткування фізичних осіб та відділу оперативного контролю ДПІ у м. Чернігові проводяться відповідні заходи . У результаті проведених заходів вилучено 45 гральних автоматів на загальну суму 512 тис. грн.
ДПІ в м. Чернігові
Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян





Коментарі (0)
avatar