реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

У Криму не вийшла єдина в автономії україномовна газета

Газета «Кримська світлиця», яку в Сімферополі видає Міністерство культури і туризму України, зупинила свій вихід. Про це Радіо Свобода повідомили в редакції видання.
Головний редактор «Кримської світлиці» Віктор Качула повідомив, що газета не вийшла друком вперше за 17 років її існування. За його словами, друкарня видавництва «Таврида» через 4-місячний борг і після неодноразових попереджень відмовилася друкувати черговий випуск тижневика. Редактор також зазначив, що газета має борг за оренду приміщення, за телефонний зв’язок та інтернет.
Віктор Качула пояснив, що з квітня Міністерство культури припинило фінансування газети, посилаючись на брак коштів.

Трудовий колектив «Кримської світлиці» закликав Президента Віктора Ющенка і Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко «вжити усіх можливих необхідних заходів для відновлення випуску газети». У телеграмі, надісланій керівникам держави та уряду, журналісти закликають «врятувати «Кримську світлицю» – єдиний український державницький інформаційний рупор у Криму».

Тижнева газета «Кримська світлиця» виходить у Сімферополі з 1992 року, її разовий наклад – близько 3 тисяч примірників. Фінансується з Державного бюджету України.


Радіо Свобода






Коментарі (0)
avatar