реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

"Свобода" – проти газового тиску на українців

Сумська та Чернігівська обласні організації ВО „Свобода" виступають проти газового тиску на українців, зокрема, підвищення тарифів на газ, введення так званих штрафів через несвоєчасну оплату за газ для населення та закриття газовидобувних підприємств.

Головним ініціатором здійснення додаткових стягнень з простих українців став уряд. Зокрема, неминуче поквартальне підвищення ціни на газ на 20% та введення штрафів за невчасний розрахунок за комунальні послуги для населення заплановано ввести вже з вересня 2009 року. Формула розрахунку штрафів наразі не розголошується, але такий стрибок цін означає, що сім’я, яка проживає в однокімнатної квартирі, сплачуватиме за тепло, газ та гарячу воду близько 350 грн, а сім’я з 4 людей, яка мешкає в трикімнатній квартирі, платитиме 750 грн. Не треба бути великим математиком, щоб зрозуміти, що простий українець не в змозі віддавати такі суми із зарплат, які й так затримують, прикриваючись кризою. Уряд придумує щоразу нові способи нібито зробити населення більш дисциплінованим щодо розрахунків за комунальні послуги. Насправді ж садить українців на боргову крапельницю.

Сумська та Чернігівська обласні організації ВО „Свобода" розцінюють такі заяви Кабміну як чергову спробу забрати в українців останню копійку, а також вкотре вклонитись Росії та наголосити на своїй газовій залежності. Маючи потужні власні газові ресурси, Україна закуповує іноземний газ за однією із найвищих цін у світі та знищує вітчизняного виробника. Так, у Сумській та Чернігівській області на 2/3 зупинено газовидобувні підприємства „УкрНафта" міст Охтирки та Прилук. Звільнено понад половину працівників, не кажучи вже про те, що жодного нового підприємства не відкривають і не будують. Натомість влада наголошує на безперспективності видобування українського газу через неприбутковість. Але "Свобода" свідома того, що влада обирає російській газ через гарно налагоджені корупційні схеми та відмивання коштів. Чиновники навмисне знищують державні газовидобувні підприємства віддаючи контрольний пакет акцій у приватні руки.

Всеукраїнське об’єднання „Свобода" виступає за припинення спроби здирництва зі звичайного українця та посилення видобування українського газу шляхом реанімації вітчизняної газової промисловості.

Прес-служба ВО „Свобода"






Коментарі (1)
avatar
1
Панове, причому тут до газу лейба від ВАТ "Укртатнафта" - колишнього спільного підприємства України і Татарстана по переробці нафти в м.Кременчузі?
avatar