реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Олексій Кайда : «Приїзд патріарха РПЦ Кіріла свідчить про чергову хвилю московської експансії в Україну»

Голова Тернопільської обласної ради, керівник секретаріату ВО «Свобода» Олексій Кайда взяв участь у святковому Богослужінні та хресній ході на честь ікони Почаївської Божої Матері, організованій громадою Української православної церкви Київського Патріархату міста Почаєва.

Понад три тисячі українських православних вперше на території Почаєва провели Богослужіння українською мовою у каплиці УПЦ КП. Присутні молились за об’єднання Українських церков та створення Єдиної помісної православної церкви.

Після Богослужіння голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда зазначив: «Неправдою є те, що Україна не має Помісної церкви, в Україні існує аж три Помісні Церкви УПЦ КП, УАПЦ та УГКЦ. Саме наявністю роз’єднання в українських церквах можна пояснити нову хвилю експансії Московського православ’я в Україну, про що безсумніву свідчить приїзд московського патріарха Кіріла. Розгул московської релігійної експансії, що лицемірно приховується в Україні під вивіскою УПЦ МП та йде у руслі політики Кремля щодо відновлення Московської імперії, повинен стимулювати ієрархів українських церков до об’єднання та створення Єдиної Помісної Православної Церкви з центром у Києві.

Так звана УПЦ МП має бути перейменована в Російську православну церкву в Україні та отримати статус закордонної церкви.

Уже на найближчому засіданні обласної ради ми створимо Тимчасову контрольну комісію, яка вивчатиме питання законності передачі Почаївської Лаври московському патріархату».

Також голова обласної ради подякував українцям за гідну поведінку під час заходів у Почаєві. «Московські спецслужби не дочекаються провокацій для створення відповідної інформаційної напруги у суспільстві. Українські святині у законний спосіб будуть повернуті національній церкві» - зазначив Олексій Кайда.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»






Коментарі (0)
avatar