реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Хто винен... невістка!

Закарпатська міліція наполягає на тому, що дії правоохоронців під час інциденту у селі Драгово Хустського району були законними.

У червні жителі селища Драгово, за інформацією омбудсмена, у відповідь на вимоги працівниками ДАІ хабара перевернули службовий автомобіль. Невдовзі на місце прибули бійці спецпідрозділу "Беркут", які затримали близько 40 осіб.

Останні події

Тимошенко сказала, якому банку довірить кровно зароблені гроші

Тимошенко "не вникала", чому викупатиме квартири у бютівця

У міліції заявляють про те, що чимало мешканців Драгово – сезонні заробітчани, які їздять на авто, куплених за кордоном, переважно в Чехії.

Машини ці часто не розмитнені, їхні власники чіпляють на них або "ліві" номерні знаки, або взагалі їздять без номерів, нерідко скоюючи при цьому ДТП, наголошується у повідомленні.

За даними міліції, у день інциденту працівники ДАІ зупинили "БМВ", як виявилося пізніше, з "лівими" номерами.

У повідомленні стверджується, що водій зібрав по мобільному телефону "майже півсотні агресивно налаштованих молодиків, чимало з яких перебували в нетверезому стані, які погрожували міліціонерам розправою".

"Нетверезі молодики перекинули на дах міліцейський автомобіль з екіпажем... Сам процес хулігани знімали на відео своїх мобільних телефонів", - заявляють у міліції, додаючи, що за скоєння злочину було затримано майже десяток драговців.

Було порушено кримінальну справу за фактом втручання в діяльність правоохоронців, під час службового розслідування інциденту "порушень закону та неправильних дій з боку працівників міліції виявлено не було".

Щодо скарг мешканців села на хабарництво правоохоронців, у міліції заявляють, що "жодної офіційної заяви з боку самих учасників драгівського інциденту та їхніх родичів про вимагання хабарів за ці два місяці, що минуло з часу інциденту, так і не надійшло ні на анонімний "телефон довіри" міліції, ні в прокуратуру чи СБУ".

Щодо участі "Беркута", то в міліції зауважили, що лише завдяки їх вчасному прибуттю "вдалося втихомирити розбурханий некерований натовп і вгамувати нетверезих".

"А якщо хтось отримав синяка, коли його затримували працівники "Беркуту", то винна в цьому не міліція, а неадекватна поведінка п’яної людини", - додають правоохоронці.

Міліція називає інцидент "наслідком неадекватної, зухвалої поведінки самих громадян".

За матеріалами "Української правди"






Коментарі (0)
avatar