реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Довженкові яблука і "Акурайку"

Перше представлення книги редактора "Сіверщини" Василя Чепурного "Акурайку" пройшло саме в Сосниці, в музеї Олександра Довженка. Саме його працівники та поет Микола Адаменко були першими читачами книги, коли її ще не бачив і сам автор. А інші учасники представлення прийшли, бо знають Василя Чепурного з Авдіївки та знають газету "Сіверщина", які він редагує.
"Я не писав би книгу-вигадку, бо не вважаю себе класичним письменником, -- говорив автор у Сосниці. -- "Акурайку" є потребою сказати своє слово". А, як наголосив Микола Адаменко, В.Чепурний завжди каже, що думає, без оглядки на авторитети -- це засвідчила і недавня дискусія в "Літературній Україні", коли дісталося і Пушкіну.

Василь Косяненко, Петро Федосенко, Олена Ясинська та інші сосничани не тільки хвалили автора за книгу, але й роздумували про сучасні політичні і духовні процеси. А керівник колективу "Криниці" -- співала.
Як зазначив Василь Чепурний, у Сосниці проводити представлення краще, бо тут значно менша, ніж "у губернії", концентрація заздрощів на душу населення. Щирість - визначальна риса заходу, що завершився у Довженківському саду.






Коментарі (0)
avatar