реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

У Хмельницькому здійснено напад на журналіста

В присутності 20-и міліціонерів здійснено розбійний напад на журналістку незалежного видання
Серед білого дня, під час виконання службових обов'язків, у присутності більш ніж 40 чоловік (з них біля 20 міліціонерів), коли медіа висвітлювали акцію протесту вкладників Укрпромбанку, незнайомий чоловік ( по неперевіреним даним - представник Хмельницької міліції, у штатському, чомусь оскаженів і вирвав з рук редактора обласної газети ''Моя газета+'' Людмили Луніної диктофон, та на очах у всіх присутніх, в тому числі і міліції, зламав його, прокричавши при цому, що ''йому це'' (тобто присутнисть журналістів, які працювали в звичайному професійному режимі та здійснивали аудіо та фотозйомку) ''ніяк не подобається''.

Не пред’явив посвідчення, не представившись, якщо це посадова особа, не запропонував більш аргументоване пояснення своїх дій, він просто став „наводити свої порядки”. А міліція в цей час виконувала свій обов’язок, а саме - з одного боку молодший склад сміявся, з другого – „ЧИНИ ПОВИЩЕ- СПОКІЙНО ЦЕ СПОГЛЯДАЛИ”.

Свобода слова в цьому місті, мабуть, знаходиться під особливим контролем „внутрішніх Органів”, які, в свою чергу дозволяють свавілля по відношенню до више зазначених ЗМІ та незалежної журналістики взагалі.

Хоча, без особливих зусиль, тільки за пару годин моніторингу наприклад друкованих ЗМІ, навіть не професіонал зможе мати чітке уявлення, яке ЗМІ, який Орган обслуговує. Отож без Органу – значить і без правового захисту, таке життя...
Тому, як мені здається, я дозволю собі півторитись:
«Не ту країну назвали Гондурасом», тільки «наш Гондурас»- з погонами та зірочками...

Джерело - http://moyagazeta.com/news/a-1510.html






Коментарі (0)
avatar