реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Більше 400 жителів Чернігівщини молилися з Патріархом Філаретом

На хресній ході у Києві від Володимирського собору до пам"ятника князю Володимиру йшли біля 15 тисяч православних українців. Серед них були жителі Чернігова, Ніжина, Срібного, Козельця, Мени -- вони приїхали 12 автобусами. очолював процесію Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет -- 80-річний глава Церкви всю дорогу пройшов пішки.
Та всіх вразив чернігівець Юрій Соколов, який пройшов весь путь на милицях -- інвалід, козак, поет, він назвав цю дорогу своїм православним подвигом.

Урочиста хода пройшла по бульвару Тараса Шевченка, вулиці Володимирській, повз стіни вічної Софії Київської та Золотоверхої Михайлівської обителі. Слід відзначити, що за своєю протяжністю цей хресний хід перевершує всі попередні церковні заходи в столиці: в той час, як голова колони знаходилася вже на Софійському майдані, її завершення знаходилося на розі бульвара Шевченка і вул Володимирської, тобто в чотирьох кварталах (понад 1 кілометр). Під наспіви молебних співів клір та вірні прибули на схили Дніпра до монумента святого князя. Там було звершено урочистий молебень з молитвою до просвітителя українського народу Святого Володимира.
Оглядачі відзначають, що коли на зустріч з московським патріархом Кирилом прийшли всього 4 тисячі вірних, то київський Патріарх зібрав біля 15. Що й не дивно: Патріарх Філарет -- у себе вдома!






Коментарі (0)
avatar