реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Керівники української та білоруської митниць обговорили питання співробітництва

Делегація Державної митної служби України у складі Голови Служби Анатолія Макаренка та заступника Голови Служби Олександра Федорова взяла участь у робочій зустрічі керівників митних служб України та Республіки Білорусь, що пройшла в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Нова Гута» (Республіка Білорусь).
Білоруську сторону представляли Голова Державного митного комітету Республіки Білорусь Олександр Шпилевський та Перший заступник Голови Комітету Володимир Гошин. Члени делегацій обговорили низку питань, які регулюють різні аспекти взаємодії в галузі митної справи й представляють взаємний інтерес.
Під час переговорів учасники відмітили високий рівень практичної взаємодії митних органів двох держав. А це – й організації обміну попередньою інформацією про товари та транспортні засоби, що переміщуються через митні кордони України й Республіки Білорусь, й застосування системи управління ризиками, й оперативна взаємодія митних органів двох держав у пунктах пропуску на українсько-білоруському кордоні тощо.
Інше питання, якому приділили увагу учасники переговорів стосувалось організації, у частині компетенції митних органів України та Республіки Білорусь, прикордонної торгівлі між двома державами. Керівництво Держмитслужби надало чіткі роз’яснення щодо порядку митного оформлення товарів, які плануються для ввезення в Україну з Білорусії в рамках виставкових, ярмаркових чи демонстраційних заходів у галузях торгівлі, промисловості, сільського господарства або ремісництва.
Також у ході зустрічі керівники митних служб двох держав затвердили Протокол першого засідання українсько-білоруської Робочої групи з питань митного співробітництва, підписаний 14 липня 2009 року у МАПП «Нова Рудня» (Республіка Білорусь). Положення цього документу спрямовані на поглиблення та активізацію українсько-білоруського співробітництва у галузі митної справи та зачіпають різні актуальні аспекти митної взаємодії (міжнародне співробітництво, інформаційний обмін, функціонування пунктів пропуску, визначення митної вартості товарів, інформаційну взаємодію прикордонних митниць тощо).
Ознайомились керівники української та білоруської митних служб зі станом розбудови міжнародного автомобільного пункту пропуску „Нові Яриловичі” Чернігівської митниці, що межує з пунктом пропуску „Нова Гута” Гомельської митниці.

Прес-служба Чернігівської митниці









Коментарі (0)
avatar