реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

7 Я

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, чисельність домогосподарств Чернігівщини становить 462,2 тисячі. У міських поселеннях проживає 57,7% домогосподарств , у сільській місцевості – 42,3%. Повідомила "Сіверщину" перший заступник начальника Головного управління статистики Чернігівської області Катерина Свистун.
Кожна третя сім’я області має у своєму складі дітей (155,6 тис.).
В основному домогосподарства Чернігівської області, як і інших областей України, мають лише одну дитину – 79,3%, кожне п’яте – двох дітей і лише 0,8% – трьох і більше. Слід зазначити, що багатодітні домогосподарства (з трьома дітьми й більше) в основному характерні для західних областей України.
В області переважають сім’ї з дітьми у віці 7-13 років (46,1%), Найменшою на Чернігівщині є частка домогосподарств, що мають дітей у віці 14-15 років – 10,2%. За рік удвічі зросла частка домогосподарств з маленькими дітьми (у віці до 3 років) – до 26,9%.
Дві третини домогосподарств Чернігівщини (306,6 тис., або 66,3%) складаються лише з дорослих осіб, майже 40,5% з них – одинаки.
Переважна кількість домогосподарств з однієї особи (66,3%) – це пенсіонери. Більше третини (39,5%) сімей без дітей, які налічують у своєму складі дві й більше дорослі особи, складаються лише з осіб працездатного віку й близько третини (33,6%) – лише з пенсіонерів.
У цілому в Україні частка осіб пенсійного віку в сім’ях без дітей у сільській місцевості значно вища, ніж у містах.





Коментарі (0)
avatar